POTUČENI U VLASTITOM DVORIŠTU: / Barcelona očitala lekciju Realu usred Madrida

Image
Foto: AFP

Spektakl na Santiago Bernabeu! U najvećem derbiju na svijetu, susretu između Real Madrida i Barcelone, Katalonci su deklasirali svog velikog rivala slavivši usred Madrida s 4:0.

21.11.2015.
17:21
AFP
VOYO logo

REAL MADRID - BARCELONA: 0:4

REAL: Navas - Danilo, Varane, Ramos, Marcelo - Modrić, Kroos, James - Bale, Ronaldo, Benzema

BARCELONA: Bravo - Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Busquets, Iniesta, S. Roberto, Rakitić -Suárez, Neymar

Tražili su po broju bodova na tablici La Lige. Međutim, ostalo je samo na tome. Barcelona je odigrala najbolju utakmicu sezone i slavila s 3:0 u susretu koje su pratile neviđene mjere osiguranja do sad, bar kada je riječ o El Clasicu. I to bez ozljeđenog Messija, koji susret nije zapoečo u prvih 11.

Image
OVO IM NIJE TREBALO: /

Uvreda iz Barcelone pred El Clasico

Image
OVO IM NIJE TREBALO: /

Uvreda iz Barcelone pred El Clasico

Ali, mogao je uživati s klupe prije nego što je u drugom poluvremenu ušao u igru i sudjelovao u rušenju mrskog rivala. Od prve minute zaigrali su i Luka Modrić za Real, te Ivan Rakitić za Barcelonu. Od početka susreta, Barcelona je zaigrala ozbiljnije i nametnula se u ovoj utakmici. U 7. minuti dvoboja, Neymar je testirao svoj udarac nakon povratne lopte petom Suáreza, ali Brazilac promašuje okvir s ruba šesnaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šok za domaćina već u 11. minuti

Samo dvije minute poslije, uzvratio je Real. Ronaldo je potegnuo po desnom boku, oštro ubacio nisko na pet metara, ali očistio je to prvo golman Barcelone Bravo, a nakon njega i katalonska obrana. I onda u 11. minuti, šok na Santiago Bernabeu! Suarez je zabio za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Furiozni Katalonci

Opet je Urugvajac zabio u ranoj fazi "El Clásica", baš kao i lani u debiju za Barcu kad je zabio u 4. minuti susreta. Sergi Roberto prošao je kroz sredinu i lijepo proigrao Suáreza na desnu stranu šesnaesterca, a Urugvajac je krasnim udarcem vanjskom stranom kopačke pogodio suprotni kut za 0:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katalonci su nastavili dominirati travnjakom i nagrada je došla u 39. minuti. Neymar je bacio Bernabeu u očaj. Modrić je izgubio loptu na 40-ak metara od gola. Ukrao ju je Iniesta i potom na rubu zaleđa proigrao Neymara koji je pogodio ispod Navasa za 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak drugog poluvremena donio je novi pogodak u mreži Navasa. U 51. minuti Barcelona je uspjela izigrati nogometaše Reala, Iniesta je iskoristio svoju dobru poziciju i sjajno zabio za 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madriđani promašivali sjajne prilike

Iako, tko zna u kojem smjeru bi otišao susret da je Marcelo zabio sjajnu priliku u 47. minuti, kada je prošao po lijevoj strani, ušao u šesnaesterac i jako tukao, ali u vanjsku stranu mreže.

U 68. minuti Cristiano Ronaldo je imao mat poziciju. Portigalski majstor našao se oči u oči sa vratarom Barcelone Bravom, ali skinuo je to čileanski vratar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

U 74. minuti, konačni potop Reala u svom dvorištu! Koprocudenti su bili Messi i Alba, koji je lansirao Suáreza u matnu situaciju pred Navasom, a Urugvajac fino pogađa drugi kut za nevjerojatnih 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bravo za pamćenje

U 84. minuti, Isco je zbog grubog starta nad Neymarom zaradio crveni karton i morao je prije prije vremena završiti dvoboj. Madriđani su odigrali lošu utakmicu, na njihovim licima se vijdkela nervoza i nemoć. Katalonci, s druge strane, demonstrirali su moć i pokazali da imaju igru i bez svog genija, Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 88. minuti, mladi izdanak Barcine škole Munir mogao se upisati u stijelce, ali njegov udarac odlazi blizu lijeve vratnice. U 90. minuti, Bravo je fantastično obranio udarac glavom Ronalda sa nekih 5 metara. Majstorski, rekli bi smo. Uz Suareza, Bravo je najzaslužjiji što su Katalonci osvojili Madrid.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo