KAPETAN SE OPROSTIO OD NEPREŽALJENOG TAJNIKA: / 'Širio si pozitivu do posljednjeg dana'

Image

Željko Drakšić, dugogodišnji glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza, preminuo je danas nakon kratke i teške bolesti u 56. godini.

7.12.2016.
21:57
VOYO logo

Po struci inženjer geodezije, gotovo cijeli život bio je u košarci, bio je igrač u rodnoj Dugoj Resi, zatim sudac, opunomoćenik i kontrolor suđenja. Na mjestu tajnika HKS-a bio je od 1999. godine.

Njegova predanost košarci, obrazovanost i rječitost, prepoznata je i u krovnoj košarkaškoj organizaciji FIBA, gdje je od 2014. godine bio član najvišeg tijela, Fibinog Boarda, dok je dužnost člana komisije na natjecanja europske Fibe obavljao posljednjih deset godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spona igrača i HKS-a

Drakšić je bio spona između HKS-a i igrača, a hrvatski reprezentativac i kapetan Roko Leni Ukić oprostio se od njega biranim riječima na Facebooku.

"Taman nakon utakmice zatekla me tužna vijest. Naš dugogodišnji tajnik i prijatelj Željko Drakšić izgubio je svoju životnu bitku. Sve ove godine otkako sam u reprezentaciji na sve se načine trudio širiti svoju pozitivu koju je živio do posljednjeg dana... U ime svih mojih kolega iz reprezentacije, koje je vijest jednako pogodila, izražavam najdublju sućut obitelji. Pozdrav Drakša, hvala ti na svemu!", napisao je Ukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji ispraćaj Željka Drakšića bit će u petak, 9. prosinca u 11:30 sati u Karlovcu, na groblju Jamadol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo