Poslastica u Wimbledonu: Federer protiv Nadala!

U petak je održan ždrijeb trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone, Wimbledona, koji je u konkurenciji tenisača bio nemilosrdan za Rogera Federera i Rafaela Nadala...

21.6.2013.
18:48
VOYO logo

Naime, najuspješnija dvojica tenisača u posljednjih 10-ak godina trebali bi se susresti već u četvrtfinalu travnatog Grand Slam turnira, što bi bio njihov prvi okršaj u tako ranoj fazi turnira iz ove kategorije. Zanimljivo, iako uglavnom igraju u polufinalima i finalima, Federer i Nadal su ove sezone već odigrali jedan četvrtfinalni susret. Bilo je to u Indian Wellsu gdje je Španjolac slavio s glatkih 6-4, 6-2.

Ukoliko dođe do tog ogleda, pobjednik istoga trebao bi u polufinalu igrati protiv domaćeg predstavnika Andyja Murrayja, koji je prošle sezone poražen u finalu upravo od švicarskog genijalca. Takav scenarij bi mogao spriječiti naš Marin Čilić, koji bi s nekoliko velikih pobjeda mogao igrati s Murrayjem u četvrtfinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to najprije treba pobijediti "hrvatskog kuma" Marcosa Baghdatis, kojeg trenira naš Željko Krajan, pa u eventualnoj osmini finala i Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu.

Spomenuti igrači smješteni su u donjoj polovici ždrijeba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi hrvatski predstavnik u ždrijebu, Ivan Dodig, dobio je za protivnika u 1. kolu neugodnog Nijemca Philippa Kohlschreibera, no ukoliko to prođe šanse za ostvarenje rezultata karijere na Grand Slam turnirima mu rapidno rastu. Naime, u slučaju prolaska u 2. kolo Dodig bi igrao s pobjednikom Australca Jamesa Duckwortha i Amerikanca Denisa Kudle, a potom vjerojatno protiv Kanađanina Milosa Raonica, kojeg je ovoga tjedna već svladao u Eastbourneu sa 6-2, 7-6.

Dodig se nalaži u četvrtini ždrijeba s 4. nositeljem Davidom Ferrerom, koji nikada nije ostvarivao posebno dobre rezultate na travnatoj podlozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo da će prvi igrač svijeta Novak Đoković otvoriti Wimbledon mečem protiv Nijemca Floriana Mayera, Andy Murray će igrati protiv drugog Nijemca Benjamina Beckera, Federer će započeti obranu naslova protiv Rumunja Victora Hanescua, dok će Nadal krenuti protiv Belgijanca Stevea Darcisa.

Podsjetimo, Nadal je upravo na Wimbledonu odigrao svoj posljednji meč prije sedmomjesečne stanke zbog ozljede koljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod tenisačica u glavnom ždrijebu imamo čak četiri predstavnice i sve su u 1. kolu dobile protivnice po mjeri. Najbolje rangirana hrvatska igračica Donna Vekić igrat će protiv Čehinje Petre Četkovske, a potom bi, ukoliko pobjedi, u 2. kolu trebala igrati protiv 9. nositeljice Caroline Wozniacki, bivše broj jedan.

Petra Martić igrat će protiv Gruzijke Anne Tatiašvili, Mirjana Lučić-Baroni protiv Sofije Arvidsson, a kvalifikantica Ajla Tomljanović protiv Bojane Jovanovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

tenisači Čilić (10) - Marcos Baghdatis Dodig - Kohlschreiber (16)

tenisačice Martić - Tatiašvili Vekić - Četkovska Lučić-Baroni - Arvidsson Tomljanović - Jovanovski Španjolski tenisač Feliciano Lopez bio je previsoka prepreka za našeg Ivana Dodiga u polufinalu ATP turnira u britanskom Eastbourneu. Lopez se bolje snašao po vrlo neugodnom vjetru i slavio sa 7-6(3), 6-1 poslije 65 minuta igre. Uzvratio je time Dodigu za poraz u jedinom njihovom dosadašnjem međusobnom ogledu, prije dvije godine u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je set današnjeg okršaja obilježilo čvrsto držanje servisa na obje strane, tako da je odluka pala u tie-breaku. Tu je 39. igrač svijeta vrlo brzo stekao ogromnu prednost i priči je bio kraj. Loš ritam naš tenisač nije uspio zaustaviti ni u drugom setu. Španjolac je već u drugom gemu došao do breaka, a prednost je učvrstio novim oduzimanjem servisa. Ekspresno je poveo s 5-0, a Dodig je do kraj uspio osvojiti tek ''utješni'' gem.

Za 31-godišnjeg Lopeza je ovo deveti finale u karijeri, ali prvi na travnatoj podlozi. Osvojio je dva turnira, 2004. u Beču i 2010. u Johannesburgu. Dodig je, pak, jedina svoja dva finala odigrao prije dvije godine: Zagreb je osvojio, a u Hertogenboschu je poražen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ITF Montpellier: Konjuh u polufinalu

Mlada hrvatska tenisačica Ana Konjuh (15) plasirala se u polufinale na ITF turniru koji se, uz nagradni fond od 25.000 dolara, igra na zemljanoj podlozi u Montpellieru…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juniorska pobjednica ovogodišnjeg Australian Opena u četvrtfinalu je svladala Španjolku Ines Ferrer-Suarez sa 4-6, 7-5, 6-1. Za Konjuh, koja je trenutno 549. igračica seniorske svjetske ljestvice, bio je to prvi dvoboj protiv osam godina starije i više od 200 mjesta bolje rangirane Španjolke.

Dubrovčanka će za plasman u finale igrati protiv sedme nositeljice, Bugarke Elice Kostove, trenutno 254. igračice svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo