brušenje forme / Posjetili smo rukometaše u Poreču: Izbornik Červar drugu fazu priprema rasporedio na tri dijela

Dok se čekaju Bundesligaši, izbornik Červar počeo je ozbiljno brusiti formu za SP na drugoj fazi priprema u Poreču

27.12.2018.
19:31
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija mogla bi zablistati kao u vrijeme Ivana Balića i Pere Metličića, poručio je izbornik Lino Červar nakon što je Međunarodni rukometni savez najavio kako će se oštri prekršaji kažnjavati diskvalifikacijom, pri tome, inzistirat će se na čistom i lepršavom rukometu, što je krasilo hrvatsku igru u ona zlatna vremena.

Jutarnjim fitnesom i laganim istezanjem počeo je drugi dio priprema za Svjetsko prvenstvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se čekaju Bundesligaši, izbornik Červar porečko brušenje forme rasporedio je na tri dijela.

"Radi se istovremeno na tjelesnoj spremi i osvježavanju jer oni su u natjecateljskom period. Dalje, razmišljamo naravno i radimo na taktici prema našim protivnicima, prema strukturi ekipe koju mi imamo, i treće moramo psihološki djelovati na igrače. Samopouzdanje je vrlo bitno, da su homogenizirani, da djelujemo kao tim, ne kao pojedinci", otkrio nam je izbornik Červar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Červar će moći ići i konkretnijim koracima jer su se reprezentaciji priključili Stevanović, Stepančić ali i mladi Kristian Bećiri. 24-godišnji pivot visok 2 metra i težak 118 kilograma sjajno igra u Celju, a 2013. s U-19 reprezentacijom osvojio je svjetsko zlato u Mađarskoj.

"Mislim da je jako teško uopće doći do toga da si unutar pet igrača na poziciji pivota tako da mi je ovo iznimna čast da sam ovdje i nadam se da ću dokazati da nisam slučajno ovdje", kazao nam je Bećiri. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Morat će se dokazati i vratari. Baš na Euru u Hrvatskoj, sjetit ćete se, Arpad Šterbik svojim je obranama odveo Španjolsku do zlata. 

"Mislim da smo u dobroj situaciji. Moje neko mišljenje je da ni u Hrvatskoj nismo bili loši, ali jednostavno rukomet je takav sport, pogotovo u zadnjih par godina. Puno toga ovisi o golmanima kao što kažu mnogi, pedeset posto ekipe je golman. Tako da u nekim tim ključnim utakmicama i situacijama ćemo mi biti najvažniji i da budemo u dobroj formi i svježi naravno", rekao nam je Ivan Stevanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzalud će biti obrane ako napad ne poprati. Na testu će biti vanjska linija gdje se puno očekuje i od Stepančića koji se reprezentaciji priključio sa svježim transferom u mađarski Szeged

"Na treninzima, pošto su svi mladi i pošto su svi osjetili da se može stvoriti jedna nova generacija i da svi žele biti dio te nove generacije i zasad sve ide stvarno onako po planu i mislim da izbornik može biti zadovoljan jer ne treba neke dodatne motivacije", komentira Luka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A izbornik Červar nije krio zadovoljstvo i novom odredbom međunarodne rukometne federacije. U Njemačkoj će se početi primjenjivati puno oštrije sudačke odluke pa će se oštri prekršaji kažnjavati diskvalifikacijom kako bi se promovirao čišći, atraktivniji i brži rukomet što je upravo krasilo hrvatsku igru iz najboljih godina.

"Ipak je rukomet misaona igra, a netko ju želi pretovriti u tjelesnu borbu. E sada mi moramo biti ni tu ni tamo, mi moramo uzeti od njih ono što je isto bitno da za kvalitetnu igru moraš biti tjelesno spreman. Ali mi moramo igrati rukomet koji odgovara ovom podneblju što ste prije rekli, vremenu Balića, Metličića", zaključio je izbornik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva bi to priča bila da se opet iz jedne mlade momčadi stvori ona vrijedna zlata pa neka Njemačka i Danska 2019. budu ono što je Portugal bio 2003.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo