'ZAGRIJAVANJE' ZA UTAKMICU / Portugalci: U Sarajevu su nas pljuvali i vrijeđali

Image

Igrači i članovi nogometne reprezentacije Portugala požalili su se na doček kojeg su im na aerodromu u Sarajevu organizirali navijači reprezentacije BiH.

17.11.2009.
11:51
VOYO logo

SARAJEVO - Atmosfera uoči odlučujuće utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi, koju nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovne te Portugala igraju u srijedu u Zenici, polako se usijava.

Tako portugalski mediji pišu kako su u ponedjeljak navečer u zračnoj luci u Sarajevu navijači BiH dočekali igrače Carlosa Queiroza te su ih "vrijeđali i pljuvali".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalci su se požalili i na tretman policije koja se, pišu mediji, nije previše trudila da ih zaštiti od nasrtljivih navijača.

Zbog toga su navodno zatražili da ih tijekom boravka u BiH čuvaju naoružani zaštitari. Gosti su, također, imali prigovor i na carinsku službu koja ih je "predugo i bespotrebno zadržala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sarajevski mediji, s druge strane, uzvraćaju Portugalcima i podsjećaju da je reprezentacija BiH u Lisabonu zadržana na aerodromu nekoliko sati, u povratku se čekala dozvola za polijetanje aviona, novinari su maltretirani, a navijače je napala policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo