NAJBOLJI IKAD? / Porto protiv Dinama u lovu na rekord

Image
Foto: PIXSELL

Porto je u sezoni 1996/97. pod vodstvom Oliveire zaključio natjecanje po skupinama Lige prvaka sa 16 bodova što je najbolji učinak u povijesti kluba, a taj bi doseg mogao ostvariti i Pereira ukoliko njegova momčad u preostala dva kola pobijedi zagrebački Dinamo, a potom u Parizu i PSG.

20.11.2012.
14:40
PIXSELL
VOYO logo

Trener portugalskog nogometnog velikana Porta Vítor Pereira (44) u lovu je na klupski rekord kojeg već 17 godina drži António Oliveira.

Naime, Porto je u sezoni 1996/97. pod vodstvom Oliveire zaključio natjecanje po skupinama Lige prvaka sa 16 bodova što je najbolji učinak u povijesti kluba, a taj bi doseg mogao ostvariti i Pereira ukoliko njegova momčad u preostala dva kola pobijedi zagrebački Dinamo, a potom u Parizu i PSG. Porto trenutačno ima 10 bodova i osigurao je plasmana u osminu finala.

Porto je prije 17 godina osvojio prvo mjesto u skupini osvojivši 16 bodova ispred Rosenborga (9), Milana (7) i IFK Gotheborga (3). Portugalci su dobili pet utakmica, a jedino su kod kuće remizirali s Milanom. Te sezone je Porto stigao do četvrtfinala u kojem je ispao od Manchester Uniteda.

Vítor Pereira možda neće dostići Oliveirin rekord, međutim pobjedom protiv hrvatskog prvaka postao bi Portov drugi najuspješniji trener u natjecanju po skupinama preskočivši Josea Mourinha i Jesualda Ferreire koji su skupinu zaključili sa po 11 bodova.

Mourinho je u sezoni 2003/04. skupini završio na drugom mjestu iza Real Madrida, međutim te sezone Porto je otišao do kraja osvojivši naslov prvaka Europe. Ferreira je u tri uzastopne sezone (2006/07, 2007/08, 2008/09) osvajao po 11 bodova u šest utakmica, no prve dvije sezone je ispao u osmini finala (Chelsea, Schalke), a potom u četvrtfinalu od Manchester Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo