Sudio protiv Nigerije / Ponovo Južnoamerikanac: Odlučeno tko će suditi hrvatsku utakmicu protiv Rusije

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Pierluigi Collina i Massimo Busacca podijelili su sudačke uloge za četvrtfinale, ostavivši neka poznata imena za polufinale i finale

5.7.2018.
8:15
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

FIFA je donijela odluku o sucima koji će suditi četvrtfinalne utakmice na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Odlučili su se za provjerene suce pa će tako Argentinac Nestor Pitana, koji je sjajno sudio Hrvatska - Danska, dijeliti pravdu u dvoboju između Urugvaja i Francuske.

Milorad Mažić iz Srbije nije sudio osminu finala. FIFA ga je vjerojatno ispustila namjerno, kako bi ga sačuvala za zadnje utakmice. U četvrtfinalu će suditi dvoboj Brazila i Belgije. Utakmicu Švedska - Engleska dobio je Nizozemac Björn Kuipers, dok će hrvatski dvoboj s Rusijom suditi Brazilac Sandro Ricci, koji je Vatrenima već dijelio pravdu na ovom SP-u, i to u prvom kolu skupine protiv Nigerije (2:0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ricci je prije četiri godine na brazilskom Mundijalu postao prvi sudac koji je priznao gol koristeći goal-line tehnologiju. U Rusiji je osim utakmice Hrvatske i Nigerije sudio još susret Francuska - Danska.

Glavni suci na četvrtfinalnim utakmicama:
Urugvaj - Francuska (Nestor Pitana, Argentina)
Brazil - Belgija (Milorad Mažić, Srbija)
Švedska - Engleska (Björn Kuipers, Nizozemska)
Rusija - Hrvatska (Sandro Ricci, Brazil)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mažiću ili Kuipersu finale?

U Rusiji je ostalo još 17 sudačkih timova, uz spomenute četvrtfinaliste favoriti za suđenje polufinala, finala i utakmice za treće mjesto su Cüneyt Çakır iz Turske, Antonio Mateu Lahoz iz Španjolske, Gianluca Rocchi iz Italije te Damir Skomina iz Slovenije. Dobro kotira i Iranac Alireza Faghani.

Zanimljivo, Mažiću i Kuipersu je 45 godina, čime sude na posljednjem Mundijalu, zbog čega su prvi favoriti za suđenje finala. Skomina i Çakır, primjerice, imat će šansu i u Kataru 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo