UTAKMICA U SRIJEDU / Poljud pod vodom: Odgođen veliki derbi!

Image
Foto: Pixsell

Najveći hrvatski nogometni derbi Hajduk - Dinamo, koji je večeras odgođen zbog potopljenog travnjaka stadiona Poljud igrat će se u srijedu, 27. veljače u 19 sati, objavila je Udruga profesionalnih klubova Prve HNL.

24.2.2013.
17:47
Pixsell
VOYO logo

Člankom 19. Pravilnika o nogometnim natjecanjima HNS-a definirano je da se u ovakvim slučajevima utakmica automatski odgađa za idući dan u isto vrijeme što su suci i delegat konstatirali u zapisnik.

Međutim, kako zbog organizacijskih i sigurnosnih razloga Hajduk nije u mogućnosti dobiti dozvolu za organizaciju ovako velikog javnog okupljanja unutar 24 sata, uz suglasnost predstavnika oba kluba i Povjerenika za natjecanje, postignut je pismeni dogovor da se utakmica odigra u srijedu, 27. veljače u 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Travnjak terena na Poljudu par sati prije zakazanog početka utakmice bio je gotovo u potpunosti pod vodom. Pokušali su nešto učiniti radnici zaduženi za održavanje terena, ali niti bušenje na najkritičnijim mjestima nije pomoglo.

Sudac Ivan Bebek je na prvom pregledu terena već u 17.15 sati obavijestio momčadi da u takvim uvjetima utakmice neće biti, a situacija se niti do 18 sati nije promijenila unatoč činjenici da je kiša gotovo potpuno prestala padati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nazočnosti kapetana Hajduka Mirka Oremuša i Dinama Josipa Šimunića sudac je obišao teren i na više mjesta bacio loptu koja je ostajala u vodi te je odlučio da ne postoje uvjeti za odigravanje utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo