RUŠILAČKA MISIJA / Policija uzvraća: Torcida je izazvala nerede!

'Navijači Hajduka su, po izlasku iz vozila na stadionu Grbavica, polomili dio zaštitne ograde i uputili se u pravcu južne tribine gdje se nalazilo 10-ak navijača Željezničara. Jednog su sustigli te ga fizički napali', stoji u policijskom priopćenju.

7.10.2011.
12:06
VOYO logo

Iako su mnogi prozvali sarajevsku policiju da je pogrešno procijenila stanje na terenu i time indirektno skrivila nerede, tamošnji 'plavci' jasno su označili krivce za krvavi obračun koji se dogodio na stadionu Grbavica i u okolnim ulicama.

Policijsko priopćenje, u kojem je Torcida optužena za izazivanje nereda, prenio je portal sarajevo-x.com:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U četvrtak oko 17:30 sati na stadionu Grbavica i u ulicama koje vode prema njemu došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane navijača Hajduka i Željezničara. Po izlasku navijača Hajduka iz vozila na stadionu Grbavica, oni su polomili dio zaštitne ograde i uputili se u pravcu južne tribine gdje se nalazilo 10-ak navijača Željezničara koji su postavljali navijačke transparente. Kad su primijetili navijače Hajduka oni su potrčali prema zapadnoj tribini. Pritom su navijači Hajduka sustigli jednog navijača Željezničara te ga fizički napali", navodi se u policijskom priopćenju.

U policiji dodaju da su navijači Hajduka potrgali postavljene transparente na južnoj tribini te krenuli prema zapadnoj, gdje su ih zaustavili zaštitari i policajci. Ispratili su ih potom prema sjevernoj tribini, namijenjenoj gostujućim navijačima, na koju su mogli ući samo uz odgovarajuće ulaznice.

S obzirom da ih je većina odbila kupiti ulaznice, delegat utakmice je odlučio da ih se udalji sa stadiona, što je i učinjeno, te su pod policijskom pratnjom napustili područje Kantona Sarajevo.

"Nešto poslije 17:30 sati ulicom Topal Osman Paše, nenajavljeno i bez pratnje policije naišla je kolona od osam vozila s navijačima Hajduka, a navijači Željezničara su ih zasuli kamenicama. Pritom su ozlijeđena dvojica navijača Hajduka, koji su prevezeni u bolnicu Koševo, gdje su im utvrđene teže ozljede. Još četiri gostujuća navijača su lakše povrijeđena, kao i tri navijača Željezničara. Oštećeno je osam vozila, kojima su se prevozili navijači Hajduka, kao i nekoliko parkiranih vozila. Policija je odmah intervenirala i stanje stavila pod kontrolu", stoji u priopćenju.

"Uprava Hajduka je odbila odigrati utakmicu, uz obrazloženje da su dobili prijetnje svojih navijača da ne smiju izaći na teren i igrati, pa je dvoboj i otkazan. Potom je oko 6.000 navijača Željezničara mirno napustilo tribine, bez ikakvih incidenata", kažu u policiji koja je zasad privela samo navijača Željezničara, S. E. rođenog 1990. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo