DRUGI VARAŽDINČEV GOL SEZONE / Pokrivač donio Monacu tri boda

Image

Jedini gol za pobjedu Monaca na gostovanju kod Auxerra, u 16. kolu francuskog prvenstva postigao je hrvatski reprezentativac Nikola Pokrivač u 24. minuti susreta.

30.11.2008.
7:04
VOYO logo

Varaždinac je već pri primanju lopte malo iskosa s lijeve strane, na 25 metara od gola domaćeg vratara, iz igre izbacio gostujućeg igrača Hengbarta. Povukao je potom loptu korak-dva naprijed i krasnim udarcem punom nogom pogodio unutarnji dio suprotne vratnice Riouova gola. Lopta se od vratnice odbila u gol.

Bio je to drugi Pokrivačev pogodak ove sezone. Atraktivno je poentirao i protiv Nancyja u Monte Carlu (3-1) u dvoboju 11. kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minutu nakon gola zaradio je žuti karton. Odigrao je svih devedeset minuta, kao i Dario Šimić, dok Jerko Leko nije bio u kadru monegaške momčadi zbog lakše ozljede koljena. Monacu je ovo bila druga gostujuća pobjeda ove sezone i šesta ukupno.

Jednako uspješan nije bio Ivan Klasnić, premda je njegov Nantes slavio na gostovanju kod Le Havrea 2-0. Bila je to druga gostujuća pobjeda Nantesa ove sezone. Preostalih sedam su izgubili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba su gola gosti zabili nakon što je trener Elie Baup izveo Klasnića iz igre (67. minuta). Strijelci su bili Đorđević (69) i De Freitas, igrač koji je ušao umjesto Klasnića, u 84. minuti.

Ponovno je razočarao Lyon. Nakon gostujućeg poraza u prošlom kolu kod PSG-a (1-0), sada na Gerlandu nisu uspjeli dobiti niti 19-oplasirani sastav lige, Valenciennes. Završilo je 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike