Tužni trenuci kroz povijest / Pogledajte sve avionske sportske tragedije

Image
Foto: AP

Dok Rusija i cijeli hokejaški svijet oplakuju žrtve avionske nesreće u Jaroslavlju, mnogi su se prisjetili sličnih stradanja. Donosimo vam pregled zrakoplovnih tragedija u posljednjih 60 godina u kojima su poginule cijele momčadi.

8.9.2011.
12:25
AP
VOYO logo

U ovim tužnim trenucima mnogi su se prisjetili kako je svijet sporta u proteklih 60 godina gubio cijele momčadi u avionskim nesrećama.

4. svibnja 1949. godine - Talijanski prvoligaš Torino, koji je u tom trenutku četiri puta zaredom osvojio naslov prvaka, izgubio je 22 člana, uključujući i 18 nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1950. godine - Kod Sverdlovska (danas Jekaterinburga) poginulo 13 hokejaša i dužnosnika reprezentacije zračnih snaga SSSR-a.

6. veljače 1958. godine - Pri povratku momčadi iz Beograda na polju u blizini minhenskog aerodroma srušio se zrakoplov s igračima Manchester Uniteda. Osam članova engleskog kluba je poginulo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14. kolovoza 1958. godine - U padu avionu u Atlantski ocean stradalo je šest egipatskih mačevalaca.

15. veljače 1961. godine - U blizini Bruxellesa srušio je zrakoplov sa 72 putnika. Svi su poginuli, uključujući 17 članova američke klizačke reprezentacije te izbornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. travnja 1961. godine - U planinama Las Lastimas smrt je zadesila članove čileanskog prvoligaškog kluba Green Cross.

26. rujna 1969. godine - Zrakoplov s bolivijskom nogometnom momčadi srušio se u Andama. Poginuli su trener Eustaquio Ortuno, 16 nogometaša i dva klupska dužnosnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. listopada 1970. godine - U padu aviona u američkoj državi Colorado poginulo je 14 ragbijaša sveučilišne momčadi Wichita State.

15. studenog 1970. godine - Zrakoplov DC-9 je pao kod gradića Kenova u američkoj saveznoj državi West Virginia. Poginulo je svih 75 putnika, među kojima i 26 članova momčadi sveučilišta Marshall.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11. listopada 1972. godine - U čilenaskim Andama srušio avion u kojem je bila urugvajska ragbijaška momčad. Smrtno je stradalo svih 29 osoba, uključujući igrače, posadu te neke članove obitelji.

13. prosinca 1977. godine - Trener Bobby Watson i 14 njegovih košarkaša sa sveučilišta Evansville poginuli su u padu aviona u američkoj saveznoj državi Indiana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14. ožujka 1980. godine - U blizini Varšave pao je zrakoplov u kojem su bili članovi američke boksačke reprezentacije- Život je izgubio 14 članova tog tima.

8. prosinca 1987. godine - Peruanski prvoligaški sastav Alianza ostao je bez trenera Marcosa Calderona i 16 nogometaša koji su stradali u zrakoplovnoj nesreći kod glavnog grada Lime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28. travnja 1993. godine - Kod Librevillea u afričkoj državi Gabon poginulo je 18 nogometaša i pet dužnosnika nogometne reprezentacije Zambije.

27. siječnja 2001. godine - U blizini mjesta Byers u američkoj saveznoj državi Colorado srušio se avion u kojem su bili članovi košarkaške momčadi sveučilišta Oklahoma State. Poginulo je 10 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. rujna 2011. godine - Zrakopov Jak-42 s 45 putnika i članova posade srušio se u srijedu nedugo nakon polijetanja iz zračne luke Tunošna u Jaroslavlju na putu prema Minsku. Poginulo je 36 hokejaša i članova stručnog stožera ruskog kluba Lokomotiva iz Jaroslavlja.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo