Blindirana S klasa / Pogledajte Mercedesovu 'tvrđavu na kotačima'

Image

Mercedes-Benz je dopunio ponudu svojih posebno zaštićenih vozila modelom S 600 Guard. Baziran na aktualnoj S klasi, ovaj automobil pruža razinu zaštite VR9 uz prvoklasni komfor, Airmatic ovjes, snažni V12 motor s 530 KS i 830 Nm i pregršt sustava pomoći vozaču,

12.8.2014.
11:00
VOYO logo

Dizajniran je da putnike zaštiti od vatre iz vojne automatske puške (metak je dvostruko brži od onog iz pištolja), te od krhotina od ručne granate i eksplozivnih naprava.

Mercedesova filozofija izrade ovakvih vozila nije naknadna dorada već ugradnja potrebnih elemenata u samom procesu izrade karoserije. Tako je S600 Guard izvana teško na prvi pogled razlikovati od „obične“ S klase.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, masa je veća a zbog nje brzina limitirana na 210 KS. Veće su i 6-klipne kočnice kako bi se ovaj fini tenk brzo i sigurno zaustavio.

Standardna oprema su i Michelin PAX run-flat gume s dodatnim sustavom nadzora tlaka koji omogućava bijeg iz opasne zone do daljine od 30 km čak i s oštećenim gumama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od dodatnih elemenata spomenimo i sustav za gašenje vatre, kameru od 360 stupnjeva, dodatnu bocu s kisikom i posebne dodatne akumulatore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo