Pogled u nebo / Pogledajte Audijev kabriolet za novu ljetnu sezonu

Image
Foto: audi

Audi je predstavio S3 Cabriolet. Ovaj četverosjed s mekanim krovom dolazi standardno opremljen s quattro stalnim pogonom na sve kotače i motorom od ravno 300 KS.

24.2.2014.
11:21
audi
VOYO logo

Taman na vrijeme za novu ljetnu sezonu Audi je predstavio novu poslasticu, ovog puta topless model. Ovaj četverosjed otvorenog krova ima mekani krov s elektro-hidrauličkim pogonom. Magnezij, aluminij i čelik visoke čvrstoće drže njegovu masu na niskoj razini. Bogato tapecirani izolacijski sloj pjene u krovu smanjuje razinu buke u unutrašnjosti. Krov je dostupan u tri boje. Otvara se ili zatvara za 18 sekundi, čak i pri vožnji do 50 km/h. Aktivni sustav zaštite štiti putnike u slučaju prevrtanja.

Singleframe rešetka, obrubljena kromom, uključuje platinasto sive umetke i dvostruke poprečne prečke od imitacije aluminija. Usisnici zraka su uokvireni snažnim rubovima i ispunjeni dvostrukim rebrima i saćastim umetcima. S3 oznaka ukrašava prednji i stražnji kraj. Ponuda od 12 boja uključuje ekskluzivnu Panther crnu s efektom kristala i Sepany plavu s efektom bisera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: audi

Pokretan je 2.0 TFSI motorom koji isporučuje snagu od 221 kW (300 KS) između 5.500 i 6.200 okr/min i razvija okretni moment od 380 Nm od 1.800 do 5.500 okr/min. Sa S tronic mjenjačem ubrzava do 100 km/h za 5,4 sekunde. Maksimalna brzina od 250 km/h je elektronski ograničena. Kada je prazan (bez vozača), Audi S3 Cabriolet teži samo 1.620 kilograma. Putnička kabina je uglavnom napravljena od čelika visoke čvrstoće, a poklopac motora je izrađen od aluminija.

Sa svojim dinamičkim karakterom, nudi izuzetno iskustvo vožnje. Kada serijski Audi drive select sustav za odabir načina vožnje radi u dinamičkom režimu, motor ima brži odziv na pritisak papučice gasa, a prilikom prebacivanja stupnjeva S tronic mjenjača broj okretaja se nakratko poveća. S povećanjem opterećenja i broja okretaja akustička krilca se otvaraju u ispušnom sustavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: audi

U NEDC ciklusu vožnje, Audi S3 Cabriolet sa S tronic mjenjačem troši samo 7,1 litru goriva na 100 kilometara i emitira 165 grama CO po kilometru. Naravno, također koristi quattro stalni pogon na sve kotače – savršenu osnovu za optimalno držanje ceste i dinamičnost u svim uvjetima vožnje. Samo Audi nudi stalni pogon na sve kotače u nekom cabriolet modelu kompaktne klase.

Njegove karakteristične prednosti leže u boljem ubrzavanju bez proklizavanja, dinamici vožnje, sigurnosti i stabilnosti vožnje. Dinamičan je i stabilan pri bilo kojoj brzini, čak i u teškim zimskim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: audi

Kompletno presvučena u crno, unutrašnjost ima čist, elegantan izgled. Kao i sa svakim Audijem, uporaba kontrola je laka, a završna obrada ima vrhunsku kvalitetu. Na stražnjim sjedalima ima mjesta za dvije odrasle osobe, a do njih se dolazi lako zbog izdašnog pomicanja prednjih sjedala. Prtljažnik kapaciteta 285 litara može se proširiti preklapanjem naslona stražnjih sjedala, a sa spuštenim krovom njegov kapacitet iznosi 245 litara.

Sustavi pomoći vozaču uključuju standardnu preporuku odmaranja kao i adaptivni tempomat, Audi side assist, Audi active lane assist, sustav prepoznavanja prometnih znakova uz pomoć kamere, sustav pomoći pri parkiranju sa selektivnim prikazom i Audi pre sense sigurnosni sustav. Prve isporuke modela S3 Cabriolet započet će u ljeto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo