PROŠLOST PADA U ZABORAV / Podolski: Ne želim govoriti o Klinsmannu, Soldo je moj trener

Image

"U Koelnu ću se opet radovati nogometu. Moguće je da ću tu završiti karijeru", rekao je nogometaš.

1.7.2009.
8:53
VOYO logo

Njemački je Bild intervjuirao napadača Koelna i njemačke nogometne reprezentacije Lukasa Podolskog. Dio pitanja doticao se i trenera momčadi Zvonimira Solde.

Miljenik Koelnovih navijača vratio se u klub u kojem je stekao nogometno ime nakon avanture (2006-2009.) provedene u redovima trofejnoga Bayerna. Pitanje je li razgovarao s trenerom o svojoj ulozi u klubu nametalo se samo po sebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam reprezentativac, vođa, pa je sasvim normalno da ljudi od mene očekuju neke stvari, pa očekujem ih i ja sam. Međutim, cilj momčadi nije mene promovirati u kralja strijelaca. Ovdje sam da bih pomogao momčadi i sam se nastavio razvijati",  kazala je 24-godišnja Soldina uzdanica.

Ugovor s Koelnom Podolski je sklopio do 2013. godine. Na upit postoji li mogućnost da u tom klubu dočeka i kraj karijere i što misli o onima koji su njegov povratak okarakterizirali korakom unatrag u karijeri kazao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostanak? Sve je moguće, a što se tiče takvih razmišljanja, svatko ima pravo na svoje. Važno je znati što želite. Nekima je u interesu odlazak u inozemstvo, drugima novac, a trećima borba za trofeje. Meni je najvažnije bilo da je to ono što ja želim. U Koelnu ću se opet radovati nogometu, zato sam i došao. Nitko, niti Oliver Kahn, niti Guenter Netzer ne mogu reći što je za mene najbolje."

Podolski je većim dijelom karijere u Bayernu čekao svoju priliku, a kada ju nije u potpunosti dočekao odlučio se na povratak. Spomenute nogometne veličine nisu s odobravanjem popratile njegov potez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Održavate li još uvijek kontakt s Juergenom Klinsmannom?

"Na tu temu nemam što više za reći. Ja sam igrač Koelna i moj je trener Zvonimir Soldo",  nije se želio Podolski vraćati na vrijeme koje je proveo pod paskom Bayernovog trenera kojem zamjera manjak ukazanog povjerenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo