Dosad najteži izbor / Platini naklonjen Španjolcima za Zlatnu loptu

Image
Foto: S.Lau/DPA/PIXSELL

Platini je naglasio da je FIFA produžila rok glasanja za Zlatnu loptu 'slučajno ili ne' istog dana kad je Ronaldo postigao hat trick u odlučujućoj utakmici baraža sa Švedskom te ih odveo na Svjetsko prvenstvo.

3.12.2013.
16:16
S.Lau/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik UEFA-e, Michel Platini, ocijenio je da je nadolazeći izbor za Zlatnu loptu najteži u povijesti ovog trofeja.

"Izbor za Zlatnu loptu ove godine je teži nego ikada. Izgleda da su favoriti Lionel Mesi, Cristiano Ronaldo i Franck Ribery. Prva dvojica su sjajna, ali i Ribery je ove godine osvojio sve što se može osvojiti. Dakle, radi se o trojici velikih igrača", rekao je Platini naglasivši da je FIFA produžila rok glasanja za Zlatnu loptu "slučajno ili ne" istog dana kad je Ronaldo postigao hat trick u odlučujućoj utakmici baraža sa Švedskom te ih odveo na Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda je FIFA željela da tom odlukom na neki način udovolji Ronaldu", rekao je Platini uz osmjeh.

Prvi čovjek UEFA-e ocijenio je da je 2010. dobitnik Zlatne lopte trebao biti neki španjolski nogometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitam se zašto se to nije dogodilo. Mislim da je trofej te godine trebao da dobiti član španjolske reprezentacije, Iniesta, Xavi... Za mene, oni su ga zaslužili. Trofej je dobio Messi, koji je prvak nad prvacima. Ipak, te godine, pehar je trebao podići španjolski nogometaš", rekao je Platini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo