'JEZIKOVA JUHA' IZ UEFA-e / Platini kritikama pokvario slavlje HNS-a!

Image
Foto: PIXSELL

Svečenom akademijom u utorak navečer je u Hrvatskom narodnom kazalištu, u kojem su među 700 uzvanika bili premijer Zoran Milanović, te predsjednici Fife i Uefe Sepp Blatter i Michel Platini, završena je proslava sto godina utemeljenja Hrvatskog nogometnog saveza.

4.12.2012.
20:30
PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Proslava tog značajnog jubileja započela je još tijekom ovogodišnjeg Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini i to 13. lipnja kada su naši reprezentativci i čelnici HNS-a u Poznanju u slavljeničkom raspoloženju nakon pobjede nad Irskom od 3:1 evocirali uspomene na 13. lipnja 1912. godine kada je dr. MilovanZoričić bio izabran za predsjednika sekcije za nogomet pri Hrvatskom športskom savezu što se smatra danom osnutka HNS-a.

U pozdravnom govoru predsjednik HNS-a DavorŠuker istaknuo je da se naš nogomet mora približiti europskim standardima. "Nogomet je privlačan komercijalnim, medijskim i političkim krugovima i zato svi, od igrača i trenera, pa do navijača na tribinama, moraju pokazati odgovornost. Sljedeće godine Hrvatska ulazi u Europsku uniju i naš nogomet se mora približiti europskim standardima. To je naš jedini mogući put", kazao je Šuker, apeliravši na izvršnu vlast da pomogne hrvatskom nogometu u borbi protiv nasilja i korupcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi čovjek Uefe Michel Platini podsjetio je na uspjehe hrvatskog nogometa i naše nogometne legende, dodavši kako je hrvatski nogomet čuvar nacionalnog identiteta i promicatelj imidža Hrvatske u svijetu. No, upozorio je i na probleme, a posebno na huliganizam.

Image
Foto: PIXSELL

"Ne želim kvariti slavlje, ali bilo bi neodgovorno da ne spomenem probleme koji su svima poznati, i nudim vam našu pomoć u njihovu rješavanju. Razočarani smo rezultatima u borbi protiv huliganizma, tu ste bili loš učenik. Također, vaše prvenstvo izaziva sumnju u regularnost. Pozdravljam sve što je napravio VlatkoMarković, ali neke stvari nisu prihvatljive i moraju se riješiti. Vjerujem u tebe Davore (Šukeru) da ćeš promijeniti lice hrvatskog nogometa, a u tome će mu biti potrebna snažna podrška hrvatskih vlasti", rekao je Platini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Fife Sepp Blatter istaknuo je da je Hrvatska napravila velike stvari za svjetski nogomet i izrazio je nadu da će tako biti i u budućnosti.

Na proslavi su bili nazočni brojni hrvatski reprezentativci, treneri i nogometni dužnosnici, a prikazan je i 20-minutni film o povijesti hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo