KRITIKE NA RAČUN SUĐENJA / Pique priznao: Bila je ruka

Image

Norveški sudac Tom Henning Ovrebo glavna je tema razgovora nakon polufinalne utakmice između Chelsea i Barcelone. On je najzaslužniji za prolazak Barce u finale.

7.5.2009.
8:32
VOYO logo

Nakon prolaska Barcelone ne stišavaju se reakcije na suđenje norveškog arbitra Toma Henninga Ovreboa.

To, naravno, ne čudi jer je on najzaslužniji za uspjeh Barcelone.Tijekom utakmice Ovrebo je mirne duše mogao dosuditi šest penala za Chelsea, a morao barem dva. No, nije dosudio niti jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki od igrača Chelseaja ponudili su uvjerenje kako je UEFA učinila sve da bi spriječila drugi uzastopni engleski finale između Chelseaja i Manchester Uniteda.

Portugalac Jose Bosingwa možda je bio i najžešći. On je ogorčeno poručio: "Sudac je bio kupljen. Ne znam zapravo da li je to bio sudac ili lopov!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemski trener Chelseaja Guus Hiddink kazao je kako je Ovrebo najgori sudac kojeg je u životu vidio.

Ipak, osvrnuo se i na činjenicu da je njegova momčad, sucu usprkos, imala prilike riješiti utakmicu i prije sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina je, razočarani smo zbog toga i možemo kritizirati i našu neefikasnost. No, opći je dojam da smo u ovoj utakmici pokradeni. Zbog toga je u našoj svlačionici nakon susreta bilo puno gorčine i bijesa. Mogu razumjeti moje igrače - dodao je Hiddink.

Barcelonin trener Josep Guardiola diplomatski je govorio o suđenju na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu razumjeti da su u Chelseaju razočarani suđenjem norveškog suca. Nisam vidio te penale za koje u londonskoj momčadi tvrde du su postojali. Dopuštam mogućnost da su doista i postojali", rekao je Guardiola.

A Bracelonin branič Gerard Pique priznao je nakon utakmiceda je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, te da je sudac mogao dosuditi penal za domaćine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno govoreći, lopta me dotaknula u ruku, no, ja nisam htio igrati rukom! Sudac je u toj situaciji imao mogućnost izbora, bilo je to njegovo slobodno sudačko uvjerenje. Nije dosudio jedanaesterac i ta se njegova odluka mora poštovati", izjavio je 22-godišnji Pique.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo