warriorsi konačno izgubili / Pet poena Bogdanovića, Kingsi umirovili dres Peđe Stojakovića

Image
Foto: AP Images

Brooklyn Netsi izgubili su na domaćem terenu od Miami Heata, a Bojan Bogdanović postigao je pet poena. Istvremeno je uoči utakmice Kingsa i Oklahome u Sacramentu pod krov podignut dres Predraga Stojakovića s brojem 16.

17.12.2014.
10:32
AP Images
VOYO logo

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović ubacio je pet koševa u porazu njegovih Brooklyn Netsa na domaćem parketu od Miamija 91-95, a Memphis je u noći s utorka na srijedu svladao Golden State Warriorsa i tako zaustavio njihov impresivan niz od 16 pobjeda.

Iako je zbog trbušnog virusa umalo propustio dvoboj, Dwyane Wade ipak se našao u sastavu Miamija i postao glavni krivac za 13. poraz Brooklyna u ovoj sezoni. Wade je u pobjedi Heata 95-91 sudjelovao s 28 koševa, pet skokova i četiri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miami je u posljednjoj četvrtini izgradio i 13 poena prednosti, ali domaći su se vratili utakmici i gotovo potpuno izbrisali deficit kad je 35 sekundi prije isteka vremena Bojan Bogdanović pogodio tricu za 91-93. No, na veliku žalost domaćih navijača, bio je to jedini Bogdanovićev ubačaj iz igre i posljednji koš Netsa na utakmici. Wade je promašio tricu, ali je u borbi za odbijenom loptom Bogdanović napravio faul na Dengu (18 poena, šest skokova) koji je pogodio oba slobodna bacanja.

Hrvatski reprezentativac je i ovu utakmicu počeo na klupi, a za nešto manje od 16 minuta (15:39) na parketu postigao je pet koševa (šut 1/4) uz jedan skok, jednu ukradenu i jednu izgubljenu loptu. Strijelce Netsa je s 21 košem i devet skokova predvodio Mason Plumlee.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obračunu dvije momčadi s najboljim ovosezonskim učinkom, Memphis je na svom parketu zaustavio niz Golden Statea (105-98) nakon 16 uzastopnih pobjeda Warriorsa. Iako je odluka o pobjedniku pala u završnici, za trijumf Grizzliesa ključna je bila serija 20-0 kojom su zaostatak s kraja prve četvrtine (24-30) pretvorili u prednost od 14 poena (44-30) u samo četiri i pol minute druge dionice dvoboja. Warriorsi su u završnici stigli i na do dva poena zaostatka, ali do kraja utakmice više nisu prešli u vodstvo.

Pobjednike je s 24 koša i sedam skokova predvodio Marc Gasol, a njegov partner pod košem Zach Randolph dodao je 17 poena i 10 skokova. Klay Thompson je postigao 22 koša za Warriorse, dok je Stephen Curry završio utakmicu s 19 poena, sedam skokova i sedam asistencija, ali i samo jednom pogođenom tricom iz deset pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon poraza Golden Statea, Oklahoma City je ostala momčad s trenutno najdužim pobjedničkim nizom u ligi. Na gostovanju u Sacramentu Thunderi su ostvarili sedmu uzastopnu pobjedu (104-92) do koje su ih, već prema običaju, predvodili Russell Westbrook i Kevin Durant. Westbrook je postigao 32 koša uz sedam asistencija i šest skokova, dok je Durant ubacio 26 poena. Strijelce Kingsa je s 22 koša predvodio Rudy Gay.

Uoči utakmice upriličena je svečanost na kojoj su Kingsi pod krov dvorane podigli dres s brojem 16 koji je od 1998. do 2006. godine nosio Predrag Stojaković. Igrajući za Kingse Stojaković je triput bio izabran za nastup na All-Star utakmici, dvaput je pobjeđivao u natjecanju u gađanju trica, bio uvršten u drugu momčad NBA lige, a 2004. godine bio četvrti u redoslijedu za najkorisnijeg igrača lige. Stojakovićeve godine u Kingisima bile su i najuspješnije u klupskoj povijesti. Naime, Kingsi su 2002. godine bili momčad s najboljim učinkom u regularnom dijelu sezone, a jedna ih je pobjeda dijelila od plasmana u NBA finale, kad su ih u sedmoj utakmici konferencijskog finala svladali kasniji prvaci Los Angeles Lakersi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo