bez podcjenjivanja / Perasović: 'S Makedoncima nas čeka teška utakmica, oni mogu biti opasni'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Izabranici Velimira Perasovića će u dvoboju protiv Makedonije biti u statusu favorita te imati imperativ pobjede kako ne bi u pitanje doveli plasman u osminu finala

7.9.2015.
21:11
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska košarkaška reprezentacija će u utorak u 21 sat protiv Makedonije odigrati utakmicu 3. kola skupine C EuroBasketa.

Izabranici Velimira Perasovića će u tom dvoboju biti u statusu favorita te imati imperativ pobjede kako ne bi u pitanje doveli plasman u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čeka nas teška utakmica. Sad smo u situaciji da moramo dobiti, a to nikad nije lako. Makedonija igra strpljivo i disciplinirano. Ako ne prelomilo utakmicu, Makedonci bi mogli biti jako opasni", rekao je Peras.

"Moramo stalno raditi i biti ozbiljni ako ne želimo da se utakmica rješava u zadnjim minutama. Makedonci dosta šutiraju trice, a protiv takvih momčad je uvijek nezgodno. Odeš na 10 poena, a oni te brzo stignu. To su pokazali i protiv Grka", dodao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makedonija je izgubila od Grčke te dobila Nizozemsku pa je izbornik ipak na liniji opreza.

"Znaju igrati, često biraju duge napade, a trice šutiraju i u kontrama. Moramo biti odlučni i disciplinirani protiv takvog protivnika", naglasio je Perasović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan reprezentacije Roko Leni Ukić istakno je da su Makedonci kvalitetom ispod Grčke, pa čak i Slovenije, ali da igraju atipičnu košarku. Ipak, smatra da bi uz maksimalno ozbiljan pristup Hrvatska mogla ostvariti sve tri pobjede u nadolazećim utakmicama.

Do Makedonije će se možda oporaviti i Bojan Bogdanović, kojem su liječnici preporučili mirovanje, a on se u poluvremenu pojavio u dresu i sjeo na hrvatsku klupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o EuroBasketu 2015 doznajte u našoj specijalnoj rubrici OVDJE

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo