DANAS S NIZOZEMCIMA / Perasović: 'Radili smo puno i dobro da bismo došli do ovako visoke pobjede'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Nizozemci su izbacili Crnogorce u kvalifikacijama, pobijedili Gruziju, možda mogli i bolje proći protiv Slovenije. Nema laganog protivnika. Nemojte zaboraviti, oni imaju samo pobjedu manje od nas', kaže uvijek oprezni Perasović

9.9.2015.
7:24
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska košarkaška reprezentacija stigla je do druge pobjede u skupini C na EuroBasketu svladavši u utorak Makedoniju s uvjerljivih 73-55 (30-32). Usprkos velikoj razlici na kraju susreta, izbornik Velimir Perasović smatra kako posao ipak nije bio jednostavan.

"Nije tako jednostavno. Ne možemo reći, sad ćemo malo stisnuti i dobit ćemo 20 razlike. Radili smo puno i dobro da bi došli do te prednosti. Razlika je bila u toj želji, nepredavanju, prolasku blokova. Makedonski tim je pao na našoj čvrstini. To je odlučilo. No, ako mislite da ćemo dobiti 20 razlike kad nam padne na pamet, onda griješite. Mi i sutra možemo imati jako tešku utakmicu", izjavio je izbornik Perasović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč početnoj nervozi, hrvatski košarkaši su pokazali strpljivost. Nisu gubili glavu kad su Makedonci ušli u seriju pogođenih trica u prvom poluvremenu i poveli 18-11. Od 24. minute, kad je Hrvatska ponovno povela (38-37), makednoske nade razbijale su se na čvrstom obrambenom bedemu u kojem su unutarnji i vanjski igrači odlično surađivali. Makedonija je u drugom poluvremenu postigla 23 koša i za svaki se morala silno pomučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S takvim pristupom hrvatski će košarkaši morati izaći i u srijedu (21 sat) protiv Nizozemske, bitno drugačije reprezentacije od makedonske, kako bi osigurali plasman u drugi krug.

"To je puno atletskiji suparnik. Izbacili su Crnogorce u kvalifikacijama, pobijedili Gruziju, možda mogli i bolje proći protiv Slovenije. Nema laganog protivnika. Nemojte zaboraviti, oni imaju samo pobjedu manje od nas", zaključio je uvijek oprezni i pragmatični izbornik Perasović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo