TRAGEDIJA U ARENI / Partizan Cibonu pobijedio u posljednjoj tisućinki

Image
Foto: PIXSELL

U zadnjoj sekundi Bogdanović je ubacio tricu za Cibonino vodstvo 74-72. Dok su cibosi već slavili pobjedu, u zadnjoj tisućinki Kecman je zabio tricu za Partizan i donio mu pobjedu.

25.4.2010.
18:05
PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Košarkaši Partizana osvojili su u nedjelju naslov prvaka regionalne NLB lige. U finalu završnog turnira u zagrebeačkoj Areni pred 15.600 gledatelja Partizan je u produžetku pobijedio Cibonu 75-74 (60-60). Partizanu je to četvrti uzastopni naslov.

Bila to vrlo uzbudljiva utakmica dostojna finala NLB lige. Nakon izjednačene prve četvrtine, koju je Partizan dobio sa 15-14, gosti iz Beograda na početku su drugog dijela napravili seriju 7-0 za vodstvo 22-14. No, Cibona se uspjela vratiti i prvo poluvrijeme je završeno s poravnatim rezultatom 31-31.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem je bio što je Cibona u prvom poluvremenu imala samo dvojicu raspoloženih igrača u napadu i oni su ubacili 29 od 31 koša Cibone. Bili su to Marko Tomas koji je ubacio 14 te Gordon s 15 koševa.

U trećoj četvrtini nastavila se priča iz prvog poluvremena, opet su u Ciboninim redovima pogađali samo Tomas i Gordon - zahvaljujući njima prednost Partizana 41-36 ponovno je bila anulirana do kraja četvrtine, koja je opet završila izjednačeno 44-44.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partizan je ponovno početkom zadnje četvrtine imao pet koševa viška (52-47), ali Cibona je opet vratila utakmicu u "egal". Minutu i pol prije kraja Partizan je imao vodstvo 60-57, ali Bogdanović i Gordon su iz slobodnih bacanja uspjeli poravnati na 60-60.

Cibona je odličnom obranom uspjela zaustaviti posljednji napad gostiju, i ostalo im je 13 sekundi do dođu do pobjede. No, Tomas iz teške situacije nije uspio pogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teška i neizvjesna borba nastavljena je i u produžetku i u posljednju minutu dodatnog vremena ušlo se s poravnatim rezultatom 68-68. Partizan je s linije slobodnih bacanja došao do prednosti 72-68, ali je Tomas tricom smanjio na 71-72 pet sekundi prije kraja. Nakon toga je košarkaš gostiju Roberts Lawrence promašio dva slobodna bacanja, a Bogdanović je u posljednjoj sekundi zabio tricu za vodstvo "cibosa" 74-72.

Tada je izgledalo da je Cibona izvukla pobjedu jer je do kraja ostalo tek šest desetinki sekunde. No, Kecman je pogodio tricu sa svoje polovice terena i donio pobjedu Patizanu 75-74.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Cibone su najbolji bili Tomas i Gordon s po 31 košem, dok je ostatak momčadi ubacio tek 12 poena. Partizan su predvodili Marić sa 14 i Roberts Lawrence sa 13 koševa.

Tijekom treće četvrtine došlo je do kratkog prekida zbog komešanja u publici. Direktor Arene Zdenko Antunović pojasnio je da jedan navijač Partizana provocirao zagrebačku publiku koja je reagirala neprimjerenim povicima. Redari su potom ispratili navijača beogradskog kluba van tribina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo