festival bez granica / Završena prva natjecateljska disciplina Pannonian Challengea koja je ove godine imala najveću konkurenciju do sada

Image
Foto: Facebook/Pannonian Challenge

Povratak publike na tribine je u fokusu ovogodišnjeg Pannonian Challengea koji se već tradicionalno održava u Osjeku 22. godinu za redom.

12.8.2021.
14:31
Facebook/Pannonian Challenge
VOYO logo

Gledatelji će sve do 15. kolovoza moći uživati u sadržajima koje donosi ovogodišnje izdanje festivala za koji ne postoje granice ni okviri i za koji je prije svega čovjek, najbitnije središte događaja.

Image
festival ekstremnog sporta /

Osijek i gledatelji su spremni! Od 11. do 15. kolovoza grad diše za 22. izdanje Pannonian Challengea

Image
festival ekstremnog sporta /

Osijek i gledatelji su spremni! Od 11. do 15. kolovoza grad diše za 22. izdanje Pannonian Challengea

Prva natjecateljska disciplina - Inline

Danas je održana prva natjecateljska disciplinu, odnosno Inline koji je ponudila pravu adrenalinsku uvertiru. Konkurencija među profesionalnim vozačima ove godine bila je i najveća do sada, jer su najbolji Inline vozači Pannonian Challenge odavno zapisali u svoje kalendare. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među natjecateljima su bili i prošlogodišnji pobjednik Jaro Frijn iz Nizozemske, kao i pobjednik 19. izdanja Pannonian Challengea Jacob Juul, a natjecao se i miljenik domaćina Tin Hadžiomerspahić.

Pobjednik natjecanja u kategoriji Inline je Francuz Diako Diaby, dok je drugo mjesto osvojio Englez Joe William Atkinson. Na trećem mjestu završio je Nizozemac Jaro Frijn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kategoriji vožnje romobila, prvo mjesto osvojio je Filip Blaha iz Češke, a drugo njegov sunarodnjak Michal Horaček. Treći je Emanuel Bastaja iz Hrvatske. 

Kako je prošlo natjecanje u Inlineu možete vidjeti u videu u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subota je rezervirana za BMX Freestyle

U petak će skatepark zaokupiti skateri, ujedno i začetnici osječke ekstremne scene, a među natjecateljima su pobjednik 20. izdanja Pannonian Challengea u Skate disciplini Christopher Khan iz Slovenije, Petar Spiedlick, mladi Hrvat koji je slavio prošle godine, a mnogo se očekuje i od Bruna Vranića, koji je na svim Challenge Tourovima ove godine zaradio sve stotke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za dobru zabavu do zore bit će zadužni DJ Volster, a nakon njega slijede kolek3k i Phrasal te u ranim jutarnjim satima DJ Lag.

Subota, ujedno i posljednji natjecateljski dan, rezervirana je za publici omiljenu disciplinu, koja je od ove godine ujedno i olimpijska disciplina – BMX Freestyle. Publika će zasigurno biti najviše naklonjena Marinu Rantešu, ali će on ozbiljnu konkurenciju imati u imenima poput Jacka Clarka te mladog Kierana Rilleya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za posljednji tulum na ovogodišnjem Pannonian Challengeu, u subotu (14. kolovoza), zadužen je DJ Jogarde, nakon kojega slijedi Sly, jedan od pokretača elektronske glazbene scene u Osijeku, a za sami kraj ostaje nastup DJ Pipsa. Cijene ulaznica za partyje danas, petak i subotu iznose 30 kuna.

Svi posjetitelji Pannonian Challengea moraju imati EU digitalnu COVID potvrdu, koja će se provjeravati na samom ulazu na festival. Pravo ulaza na događaj imaju osobe cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, dok će onima koji nisu cijepljeni trebati negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili negativan brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naposljetku, 22. Pannonian Challenge je otvoren i za osobe koje su preboljele bolest COVID-19, odnosno da je od prvog pozitivnog PCR testa prošlo najmanje 11 dana. Djeca mlađa od 12 godina izuzeta su od obaveze posjedovanja digitalne EU COVID potvrde.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo