Derby della Madonnina / Palacio petom srušio Milan, Kovačić odličan!

Image
Foto: forzaitalianfootball.com

U posljednjem susretu 17. kola talijanskog nogometnog prvenstva, velikom milanskom derbiju Inter je pobijedio Milan 1-0 golom Rodriga Palacia u 86. minuti.

23.12.2013.
8:19
forzaitalianfootball.com
VOYO logo

Bio je to jedan od najslabijih 'Derby della Madonnina', kako na 'Čizmi' zovu okršaj milanskih klubova, posljednjih godina. Utakmica je obilovala pogreškama, s vrlo malo pravih prilika. Utakmicu je prelomio sjajan porez Argentinca Rodriga Palacija koji je udarcem petom na asistenciju Guarina svladao Abbiatija.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odigrao je posljednjih pola sata za Inter i bio je jedan od najboljih pojedinaca u domaćim redovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ranije odigranim susretima vodeći dvojac Serie A Juventus i Roma ostvario je uverljive pobjede. Juve je na gostovanju u Bergamu pobijedio Atalantu 4-1, dok je Roma na Olimpicu deklasirala Cataniju 4-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atalanta je tek u prvom dijelu uspijevala držati priključak, no nastavku susreta torinska 'Stara dama' je ubacila u brzinu više i ostvarila uvjerljivu pobjedu.

Strijelci za Juventus bili su Carlos Tevez (6), Paul Pogba (46), Fernando Llorente (75) i Arturo Vidal (79), dok je pogodak za Atalantu zabio Maximiliano Moralez (15).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski napadač Marko Livaja odigrao je za Atalantu posljednje 22 minute ušavši u igru umjesto Giacoma Bonaventure.

Roma je bez suviše stresa odradila utakmicu protiv Catanije pobijedivši 4-0, a strijelci su bili Mehdi Benatia (18,59), Mattia Destro (55) i Gervinho (80). Tin Jedvaj je utakmicu pratio s domaće klupe.

Fiorentina se dugo mučila protiv Sassuola, na koncu su 'viole' osvojile tri važna boda golom Giuseppea Rossija u 82. minuti. Ante Rebić nije nastupio za goste.

Verona je deklasirala Lazio 4-1 uz dva gola 'neuništivog' Luce Tonija, a identičnim rezultatom je Torino pobijedio Chievo. Manuel Pamić nije nastupio za goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Juventus sa 46 bodova, Roma ima 41, a Napoli na trećem mjestu 36 bodova.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike