jedna od najvećih pobjeda u povijesti / Ovo je bio potres: Dinamo protutnjao Maksimirom i bacio Arsenal na koljena!

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo je Arsenal bacio na koljena te odigrao jednu od najboljih utakmica u povijesti. Modri su tako dokazali da mogu parirati zavidnoj momčadi poput Wengerove

16.9.2015.
23:50
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon tri godine izbivanja, nogometaši Dinama su u srijedu (20.45 sati) na stadionu Maksimir protiv (ovoga put) nemoćnog londonskog Arsenala ponovno zaigrali u Ligi prvaka, a trener hrvatskog prvaka Zoran Mamić dan prije je najavio da se njegova momčad neće isključivo braniti protiv kvalitetnijeg suparnika.

Imali su realan pristup svojoj skupini te su bili svjesni Arsenala koji je došao kao nagrada za trud koji je momčad uložila u kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Dinamo na Maksimiru srušio 'Topnike' i upisao jednu od najvećih pobjeda u povijesti kluba

Image

Dinamo na Maksimiru srušio 'Topnike' i upisao jednu od najvećih pobjeda u povijesti kluba

Ipak, ovoga puta dokazali su suprotno - da mogu parirati zavidnoj momčadi poput Wengerove.

Modri su tako Arsenal bacili na koljena i odigrali jednu od najboljih utakmica u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U početku utakmice, obrana je malo popuštala, što je spašavao uvijek spremni Eduardo, koji je skidao ispod prečke i uklizavao udarce.

U 25. minuti ukazao se Josip Pivarić te nakon što ga je Soudani odlično uposlio, Ospina je obranio, ali se lopta odbila u Oxlade-Chamberlaina i završila u londonskoj mreži, što je dalo polet gledateljima na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Pivarić načeo goste, novi šok je bilo isključenje Girouda u 40. minuti. Isprva se ispromašivao te izgubio živce i u 23. minuti dobio žuti karton zbog prigovora, a potom i zbog teškog prekršaja nad Pintom.

Novim golom hrvatski prvak je nagrađen u 57. minuti kad je izveo protunapad kojeg je spasio Debuchy. Machado je izveo udarac iz kuta, ali je na prvoj vratnici stajao Junior Fernandes koji je glavom zabio za nestvarnih 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsene Wenger, vidno iznerviran, u 64. minuti napravio je sve tri izmjene, ali se Arsenal nije uspio nametnuti do 79. minute kad je Walcott ostao sam te poslao loptu pored Eduarda i smanjio na 2:1.

Dinamo je i u 86. minuti imao odličnu priliku kad je Rog oduzeo loptu te proigrao Ćorića, ali je ovaj oklijevao te upropastio šansu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je imao još jednu šansu u petoj minuti sudačke nadoknade kad je izbio sam ispred Ospine te promašio.

Do večerašnje pobjede 2-1, Modri su protiv Engleza upisali sedam poraza i dva remija uz razliku pogodaka 6-20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bivšoj državi, Dinamo je samo jednom igrao protiv Engleza, i to 1967. u finalu Kupa velesajmskih gradova protiv Leeds Uniteda. Dinamo je u Zagrebu pobijedio 2-0, a u uzvratu odigrao 0-0 te tako ostvario najveći uspjeh u povijesti kluba.

Ovo je bila prva pobjeda Dinama u Ligi prvaka nakon 16 godina. Modri su posljednji puta u ovom elitnom natjecanju slavili 29. rujna 1999. protiv Sturma, kad su pobijedili s visokih 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maksimir su tada razveselili Tomo Šokota s dva gola i Tomislav Rukavina.

Dinamo je večerašnjim slavljem produžio i niz bez poraza na 42 utakmice u svim natjecanjima. Zadnji put hrvatski prvak je poražen 27. listopada 2014. od Astre Giurgiu (0-1) u Europskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri za 14 dana idu u goste Bayernu, koji je kod Olympiakosa slavio s visokih 3:0. I nadamo se novom čudu.

Pred 17.800 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Ovidiu Hatagan iz Rumunjske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1:0 Oxlade-Chamberlain (24ag), 2:0 Junior Fernandes (58), 2:1 Wallcot (79).
Crveni karton: Giroud (40)

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo