NOVI RASISTIČKI INCIDENT / Ovakvu sramotu nogomet još nije doživio

Image
Foto: 101greatgoals.com

Rasistički incident na susretu izraelskih momčadi Beitar Jeruzalem i Hapoel Tel Aviv nadilazi sve granice.

31.10.2012.
13:36
101greatgoals.com
VOYO logo

Izgleda kako se rasizam nikad neće u potpunosti iskorijeniti iz nogometa, a potvrda stiže i iz Izraela. Svi se vjerojatno sjećate incidenta na susretu mladih reprezentacija Srbije i Engleske te rasističke optužbe u smjeru engleskog suca Marka Clattenburga.

Ipak, ono što se dogodilo na susretu izraelskih momčadi Beitar Jeruzalem i Hapoel Tel Aviv nadilazi sve granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 65. minuti susreta tamnoputi napadač Hapoela TotoTamuz zabio je za vodstvo svoje momčadi 2:1 i krenuo slaviti pogodak. Navijači Beitara počeli su mu hukati i upućivati rasitičke uvrede. Tamuz je trčao prema svojoj klupi i pritom stavio kažiprst preko usta poručujući im da prestanu i zašute.

Protiv svih sila razuma glavni sudac Orel Greenfeld odlučio je Tamuzu pokazati žuti karton zbog ove proslave, a kako mu je to bio drugi i isključujući, napadač je morao napustiti teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja utakmice Beitar je preokrenuo i na kraju slavio s 3:2, a oba kluba su objavila priopćenje. Hapoel je podržao svog igrača te kazao kako se rasizmu nije mjesto u nogometu te da je Tamuzovo isključenje samo nagrada rasistima i opravdavanje ovog opasnog fenomena.

Što se tiče Beitara - klub je podržao svoje navijače te kazao kako nema govora o rasističkih povicima te da je ovo samo neuspješan pokušaj da se nađe izlika za poraz. "Da je bilo rasističkog ponašanja, sudac bi to sigurno napisao u svom izvještaju kao što je to napravio i prošle sezone. Hapoel bi trebao obuzdati Tamuza koji uvijek provocira naše navijače kad god se ove dvije ekipe susretnu. Bilo je i vrijeme da Tamuz dobije kaznu koju zaslužuje za svoje provokativno ponašanje", piše u Beitarovom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, za Beitarove navijače poznato je da imaju ultranacionalističke desničarske stavove te da na utakmicama često uzvikuju rasističke i antiarapske uvrede. Incident pogledajte na 67. minuti videa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo