MADE IN CROATIA / Ova bijesna pila izrađena je u - Samoboru!

Kada je o najnovijm tehnološkim dostignućima riječ, uvijek očekujemo da stižu iz Japana ili Amerike - no senzacija na tržištu automobila stiže iz Samobora! Izumitelj supersportskog električnog automobila, jedinstvenog na svijetu, ima tek 24 godine i gomilu narudžbi za papreno skupu ultra-brzu jurilicu!

11.9.2012.
18:17
VOYO logo

Nije više toliko neobično vidjeti bijesnu pilu i mladog dečka kako joj vadi dušu. Ali ova priča postaje neobična kada vidite da je ovu bijesnu električnu pilu od vrha do dna napravio upravo ovaj 24-godišnjak iz Samobora, hrvatskog Samobora.

"Ovo je prvi supersportski električni automobil. Ima 1800 konjskih snaga, 600 km dometa s jednim punjenjem i 2,8 sekundi od nula do sto km/h. I 305 km/h je maksimalna brzina", opisuje svoj izum mladi MateRimac.

Fali mu još završni glanc i kreće prema svom prvom vlasniku - ultrabogatom arapskom šeiku. A koliko je šeik iskeširao reći ćemo vam kasnije jer zbog te cifre sigurno bi vam promaknuo podatak da je ovo jedini supersportski električni auto na svijetu. Tako tih, luksuzan i ekološki osvješten osvojio je svjetsku auto scenu. Divili su mu se i u New York Timesu, na CNN-u, ali i na brojnim sajmovima.  

I tako je ovaj električna jurilica postala ambasador naše male kifle. A Mate uz nju proživljava nešto što nismo niti mislili da postoji - hrvatski san.

"Pa ideja je došla lako, spojio sam svoje dvije strasti", otkriva Mate.

Kockica mu je i dalje u srcu. Ali i u garaži gdje, u ljubavi i slozi, živi s budući električnim ljubimcima koji se svađaju jedino oko utičnice.

"Računi za struju nisu visoki. S dnevnom tarifom se u Hrvatskoj napuni za 92 kune, s noćnom tarifom za pola manje", kaže Mate.

Tu sva ekonomičnost prestaje i počinje luksuz. I to takav da biste za cijenu jednog ovakvog primjerka mogli lagodno živjeti čitav život. Ili biste umjesto ovog automobila mogli kupiti desetak prosječnih stanova.

"Ovo nije automobil koji će se koristiti svakodnevno. Kupci ovog vozila imaju obično cijele kolekcije drugih automobila", govori mladi izumitelj.

A među tim drugim prometalima naći će se mjesta i za ovaj superluksuzni primjerak na kojem, vjerovali ili ne stoji - made in Croatia. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo