Otvoreni međunarodni dani INA Sportskih igara mladih

23.8.2011.
16:27
VOYO logo

Pozdravivši goste INA Sportskih igara mladih i zaželjevši im ugodan boravak i tjedan ispunjen zabavom u Splitu, Marić je kazao:

"U prvoj godini održavanja Sportskih igara mladih u BiH uspjeli smo okupiti 11.000 sudionika. Brojka govori sama za sebe o veličini i priznatosti Igara i izvan Hrvatske. Pobjednici su danas s nama tu. Nadamo se kako će idućih godina na Međunarodnim danima Sportskih igara mladih s nama biti pobjednici i iz ostalih zemalja koje ovaj tjedan borave u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađarska je već pokazala želju, ali i volju da se Igre održavaju i kod njih, stoga širenje na regiju više nije upitno već je samo pitanje vremena kada će se Sportske igre mladih zvati i Europskim Sportskim igrama mladih."

Budući da je ovo prva godina održavanja Sportskih igara mladih u BiH najboljima je nagrada ljetovanje u Splitu i druženje s vršnjacima iz drugih država. Jedan od pobjednika prvih Sportskih igara mladih u Bosni i Hercegovini je Tarik Begić, koji je sa svojom rukometnom ekipom Bosna Prevent izborio nastup na Stars Međunarodnim danima INA Sportskih igara mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Organizacija u BiH je bila vrhunska, stvarno smo uživali na natjecanjima. Nadamo se pobjedi i ovdje, no to nije najbitnije. Dobro je doći i upoznati nove prijatelje i zabaviti se na drugačiji način. Svaka zemlja bi trebala imati jedan ovakav projekt koji se bori protiv droge i zagovara zdrav život", objasnio je Tarik svoje viđenje Igara.

Sudionici iz drugih zemalja, u kojima se Igre još ne održavaju, dolaze na poziv organizatora. Tako je Ministarstvo vanjskih poslova Republike Mađarske ove godine dalo priliku djeci iz Debrecena koja su prije dvije godine pogođena poplavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tibor Rozsondai, voditelj sportskih ekipa iz Mađarske naglasio kako djeca uživaju u sportskom, ali i zabavnom sadržaju te kako jedva čekaju da bolje upoznaju Split i nakon utakmice osvježenje potraže na nekoj od splitskih plaža.

"Sigurno je kako će naša djeca ovo ljeto pamtiti po odlasku u Split. Sinoć smo bili u šetnji gradom i djeca su ostala oduševljena. Posebno nam je drago zbog djece koja su tu prvi put – oni upijaju sve", kazao je Rozsondai. Isto oduševljenje dijele i djeca koja su prešla najduži put kako bi sudjelovala na Igrama i predstavljala Estoniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori prednost daju djeci i mladima slabijeg imovinskog stanja te učenicima koji su ostvarili dobre školske rezultate. Dugoročno, projekt sa svojim ciljem internacionalizacije predstavlja pozitivan iskorak naporima naše zemlje za pridruženje Europskoj uniji, i pokazuje našu spremnost da se okrenemo budućnosti čiji potencijal upravo leži u mladeži nove i moderne Europe.

Tijekom ovog tjedna djeca će se natjecati u deset sportova: mali nogomet, ulična košarka, odbojka, odbojka na pijesku, tenis, stolni tenis, graničar, šah, rukomet i badminton. Snage će odmjeriti međusobno, ovisno o kategoriju u kojoj se natječu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodni dani su predviđeni kao tjedan u kojem djeca, osim u natjecanju, uživaju i upoznavanju drugih kultura i sklapanju novih prijateljstava s djecom iz regije – sve kroz sport i zabavu. Također, ovo je odlična prilika djeci iz BiH, Estonije, Makedonije, Mađarske, Crne Gore za upoznavanjem Splita i stvaranjem novih i lijepih uspomena.

Vezani članci:

arti-201108130102006 arti-201107090310006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo