SPLIT KAO DOMAĆIN / Otvorene sportske igre mladih 2013.

Image
Foto: Tino Jurić/PIXSELL

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i gradonačelnik Splita Ivo Baldasar otvorili su u Splitu Međunarodne dane Sportskih igara mladih 2013. na kojima sudjeluje 200 djece iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Mađarske i Hrvatske.

27.8.2013.
13:07
Tino Jurić/PIXSELL
VOYO logo

"Ova je manifestacija sjajna ideja koja traje već godinama. Čestitam organizatorima koji tom idejom potiču mlade da se što više bave sportom, a i šalju sjajnu poruku da je bolji život bez droge jer droga uzima život. Ovakvim igrama se kvalitetno organizira slobodno vrijeme mladih tijekom ljeta, potiče ih se da se bave sportom i da se druže. To su sve kvalitetne vrijednosti koje poboljšavaju kvalitetu života mladih i šalju poruku svima da se kroz sport može osigurati bolji, duži i kvalitetniji život", kazao je ministar Željko Jovanović.

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar je rekao da je sport sastavni dio života djece i zahvalio predsjedniku Sportskih igara mladih Zdravku Mariću kao i svim drugim sportskim djelatnicima koji pomažu u odgoju djece.

"Ovakva inicijativa je ona koja usmjerava djecu i kroz sport ih uči disciplini, socijalizaciji i međusobnim odnosima, te najvažnije udaljava ih s ulice od droge i svih drugih negativnosti da bi mogli normalno funkcionirati kad odrastu", izjavio je gradonačelnik Baldasar i napomenuo kako je i ova manifestacija još jedna u nizu događaja u gradu Splitu koja oplemenjuje i obogaćuje turističku i sportsku ponudu grada.

Predsjednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić kazao je da će se 200 mladih od 27. do 29. kolovoza na terenima u Pomorskoj bazi Lora natjecati u malom nogometu, košarci, rukometu i odbojci.

"Svake godine nastojimo uvesti neku novost. Zahvaljujući Vladi i MORH-u finalisti su svake godine od 1. srpnja stalno u Splitu u kojem se tijekom ljeta mijenjaju grupe djece", rekao je Marić najavivši da će iduće godine krenuti i natjecanje u Srbiji.

Međunarodni dani Sportskih igara mladih održavaju se od 2007. godine, a sada su postali i najveća sportska amaterska manifestacija u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo