BEZ DLAKE NA JEZIKU / Otrovni citati iz karijere Alexa Fergusona!

Image
Foto: foxsportsasia.com

Legendarni trener tijekom svoje karijere na klupi Manchester Uniteda nije štedio ni svoje igrače ni suparnike. Povodom odlaska u mirovinu mediji su izvukli neke od 'najotrovnijih' citata škotskog stručnjaka.

9.5.2013.
11:18
foxsportsasia.com
VOYO logo

Govoreći o Garyju Nevilleu, jednom od svojih najdražih igrača koji je dugi niz godina bio kapetan momčad, Sir Alex nije bio nimalo taktičan.

"Da je bio samo malo viši, bio bi najbolji branič u Engleskoj. Njegov je otac visok 190 cm, volio bih znati koliko je visok njihov poštar", ispalio je mrtav-hladan trener Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj je čovjek rođen u zaleđu", komentirao je Ferguson način na koji je igrao poznati napadač AC Milana Pippo Inzaghi.

Kada je Manchester City financijski naglo ojačao, pojačao se i animozitet između dva kluba iz Manchestera. Škot nije štedio svoje gradske rivale i uvijek se trudio malo ih pecnuti.

"City, što je to?! To je mali klub s malim mentalitetom. Jedino o čemu mogu pričati je Manchester United, to je jedino što su radili i ne mogu si pomoći", bockao je Sir Alex.

"Nije nikad bio problematičan sve dok se nije oženio. Nogomet je sada tek jedan mali dio njegovog života", komentirao je slavni Škot nakon što se David Beckham oženio za popularnu 'Spajsicu' Victoriju Adams.

Tijekom gotovo dva desetljeća najljući trenerski rivali i trenerske konstante na Otoku bili su Alex Ferguson i Arsene Wenger. Škot je vrlo često ulazio u otvorene sukobe s Francuzom, ne štedeći ga u svojim izjavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Govore da je Wenger pametan, zar ne? Da priča pet jezika, ali ja isto tako imam klinca od 15 godina iz Obale Bjelokosti u svojoj momčadi koji također priča pet jezika", poentirao je Ferguson jednom prilikom.

Njegov odnos s novinarima je često graničio između ljubavi i mržnje, ovo potonje pogotovo kada se nisu slagali s njegovim trenerskim vizijama. Jedan takav slučaj je bilo kritiziranje dovođenja Juana Sebastiana Verona na Old Trafford.

"Vi ste jeb*** debili", odbrusio je Fergie novinarima koji su se usudili dovesti u pitanje talent argentinskog nogometaša. Na kraju su novinari bili u pravu jer se Veron nije uspio nametnuti kao nositelj igre Manchester Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo