MOĆNI JOE /

Otkrivena tajna Šimunićevog povratka

Image
Foto: Pixsell

Bivši izbornik ga je, kako je sam kasnije rekao - ponizio, a novi ga nije ni pozvao na svoj prvi ispit protiv Švicarske. Šimunićeva karijera među 'Vatrenima' je praktički bila gotova, a onda dogodio veliki preokret i otpisani branič postao je junak.

13.9.2012.
9:29
Pixsell
VOYO logo

Javnost i struka su jednoglasni - najbolji Štimčev izabranik u velikom remiju protiv Belgije bio je JoeŠimunić. Donedavno otpisani branič postao je junak utakmice u Bruxellesu gdje je u tandemu sa Schildenfeldom bio neprolazan za belgijske napadače.

A prije samo tri mjeseca njegova je reprezentativna karijera praktički bila gotova. Na Euru u Poljskoj nije odigrao niti minute, što je jako zamjerio tadašnjem izborniku Slavenu Biliću kojem je poručio da ga je takvim tretmanom - ponizio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni novi izbornik Igor Štimac u svojim planovima nije imao mjesta za iskusnog Dinamovog braniča, ali onda mu se dogodila Švicarska na Poljudu. Kako je u obrani curilo na sve strane, kapetan reprezentacije Darijo Srna je zavapio: "Izborniče, vratite na Šimunića!", piše Večernji list.

Iako to nije bilo u skladu s njegovim vizijama, Štimac je poslušao Srnin savjet i u Bruxellesu se jasno vidjelo da nije pogriješio. Dapače, možda mu je to bio i najbolji potez u dosadašnjem izborničkom mandatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike