prve reakcije vaterpolista / 'Ostvarili smo zacrtani cilj, no bili smo brzopleti u napadu. Čestitke Mađarima'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Očajna realizacija igrača više (1/14) koštala je Hrvatsku poraza u finalu, a igrači i izbornik bili su očekivano razočarani nakon ovakvog raspleta

7.4.2019.
22:43
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izgubila je od Mađarske u finalu Europa kupa igranog na zagrebačkoj Mladosti i tako ostala bez obrane naslova. 

Očajna realizacija igrača više (1/14) koštala je Hrvatsku poraza u finalu, a igrači i izbornik bili su očekivano razočarani nakon ovakvog raspleta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba čestitati Mađarima koji su apsolutno zasluženo pobijedili, bolje su otvorili utakmicu. Bili su bolji, mi smo imali svoje šanse koje nismo iskorištavali, oni svoje jesu i vrlo jednostavno pobijedili su i treba im čestitati", rekao je kratko nakon završetka utakmice Marko Macan.

"Kao prvo, cilj je ispunjen – kvalificirali smo se u Svjetsku ligu. Drugo, treba naglasiti da je ovaj turnir nevjerojatno iscrpljujuć, u tri dana tri utakmice i to je nešto što treba stvarno apostrofirati. A što se tiče utakmice, čestitke Mađarima, bez mrlje, stvarno. Čestitke na borbenosti, mi smo imali svoje šanse ali ovaj put je otišlo na njihovu stranu i nemamo im stvarno što zamjeriti" kazao je pak Maro Joković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao glavnu manu igre Barakuda Maro ističe statičnost i bezidejnost u napadačkom segmentu. 

"Mislim da smo bili dosta statični u pozicionom napadu, ali igrač više je dosta zaštekao. Bili smo bez ideje. Agresivniji su bili u obrani, tako da nismo imali pravih rješenja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kaže Španjolac s hrvatskom putovnicom Xavi Garcia, Hrvatska je danas jednostavno imala loš dan 'u uredu'.

"Da, doista. Kako su moji suigrači rekli ovaj turnir je bio kvalifikacija za Svjetsku ligu, igrača više nismo dovoljno dobro koristili. Mađari su bili bolji, moramo im čestitati, a mi moramo vidjeti kako se igra. Mislim da se u vaterpolu znaju stvari i moramo promijeniti neke stvari, ali imamo vremena."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sportskom duhu svoj je komentar započeo i izbornik Barakuda Ivica Tucak.

"Nema šta, nema velike filozofije. Rekao sam i maloprije, kao nadam se jedan korektan sportaš i čovjek, moram prije svega čestitati Mađarima koji su danas bili bolji. Mi nismo imali potrebnu koncentraciju i tečnost u igri. Iako smo gradili, dobivali smo prilike s igračem više, znači stvarali smo mi te šanse, zapucali peterac i puno toga smo promašili da bi se mogli nadati nekom pozitivnom rezultatu. Jurili smo, čupali se, nekada smo gubili glavu. Tako da, to treba Mađarima čestitke. Bili su bolji danas."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik kao najveću zamjerku u igri svojih izabranika vidi slab protok lopte. 

"Definitivno je uzrok koncentracija, tražili smo u momentima nekakva bezglava rješenja. Da su oni bili izuzetno pokretljivi – jesu. I zaista ćemo trebati to analizirati, čini mi se u datom trenutku nismo imali slobodnog igrača, slab je bio definitivno protok lopte. Vidjet ćemo je su li razlozi slaba koncentracija u nekim trenucima ili vidjeli ste, ova zadnja dva pasa u stativu, koji su bili prespore lopte i definitivno pitanje glave. Ali dobro, umor je, treći je dan ovaj suludi ritam, ovo je nenormalno. Mađari su se definitivno bolje snašli u njemu. Imali smo sredinom treće četvrtine kontru da dođemo na minus 1, onda smo poklonili gol za minus 3 i to je na neki način prelomilo utakmicu i to je to. A ovo na kraju ne znam što se dogodilo, jednostavno mi nije jasno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo