Play ponuda

BRAVO ZRINKA! / Naša heroina koja se popela na postolje: 'Pa ovo sam sanjala. Kad sam ušla u cilj...'

Image
Foto: Profimedia

Za Ljutić je ovo prvo postolje u karijeri

29.1.2023.
15:23
Profimedia
Play ponuda

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić zauzela je treće mjesto u slalomu kojeg su u nedjelju skijašice vozile za Svjetski kup u Špindlerovom mlinu, Leona Popović je bila peta, a pobjeda je pripala Njemici Leni Duerr s vremenom 1:30.91.

Image
BRAVO, CURE! /

Zrinka Ljutić Hrvatskoj nakon 16 godina donijela postolje u skijanju! Rezultat karijere Leone Popović

Image
BRAVO, CURE! /

Zrinka Ljutić Hrvatskoj nakon 16 godina donijela postolje u skijanju! Rezultat karijere Leone Popović

Ljutić, koja je imala startni broj 17.m bila je treća i u prvoj vožnji, a na kraju je imala 49 stotinke zaostatka za Njemicom koja je pobijedila s vremenom 1:30.91. Druga je bila Amerikanka Mikaela Shiffrin sa šest stotinki zaostatka za Duerr.

Popović je za pobjednicom zaostala 84 stotinki (1:31.75). Za Ljutić je ovo prvo postolje u karijeri. Do sada joj je najbolji rezultat u Svjetskom kupu bilo peto mjesto u Courchevalu prošle godine. I Popović je današnjim petim mjestom ostvarila najbolji rezultat karijere. Dva puta prošle godine - u Leviju i u Schladmingu je bila šesta.

'Ovo sam sanjala'

"Odradila sam dvije jako dobre vožnje, jako sam zadovoljna. Zrinka je bila malo bolja i prvi put popela se na postolje", rekla je Leona Popović i prepustila riječ kolgici koja je oduševila naciju:

shimmer fallback
shimmer fallback

"Presretna sam, sanjala sam o ovome i ostvarilo se danas. Obje su vožnje bile dobre, u drugoj sam skijala baš kako želim ne razmišljajući ni o čemu osim o skijanju. Kad sam ušla u cilj, znala sam da je dobro. Bila sam prva, na kraju treća" kaže naša Ljutič

Play ponuda
Play ponuda