Play ponuda

BRAVO, CURE! / Zrinka Ljutić Hrvatskoj nakon 16 godina donijela postolje u skijanju! Rezultat karijere Leone Popović

Image
Foto: Profimedia

Povijesni dan za hrvatsko skijanje

29.1.2023.
10:40
Profimedia
Play ponuda

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić zauzela je treće mjesto u slalomu kojeg su u nedjelju skijašice vozile za Svjetski kup u Špindlerovom mlinu, Leona Popović je bila peta, a pobjeda je pripala Njemici Leni Duerr s vremenom 1:30.91.

Ljutić, koja je imala startni broj 17.m bila je treća i u prvoj vožnji, a na kraju je imala 49 stotinke zaostatka za Njemicom koja je pobijedila s vremenom 1:30.91. Druga je bila Amerikanka Mikaela Shiffrin sa šest stotinki zaostatka za Duerr.

Popović je za pobjednicom zaostala 84 stotinki (1:31.75). Za Ljutić je ovo prvo postolje u karijeri. Do sada joj je najbolji rezultat u Svjetskom kupu bilo peto mjesto u Courchevalu prošle godine. I Popović je današnjim petim mjestom ostvarila najbolji rezultat karijere. Dva puta prošle godine - u Leviju i u Schladmingu je bila šesta.

shimmer fallback
shimmer fallback

Popović sedma ukupno

Američka je skijašica današnjim rezultatom osigurala mali Kristalni globus u slalomu, ali je propustila ostvariti 86. pobjedu i izjednačiti rekord kojeg drži Šveđanin Ingemar Stenmark po broju pobjeda u Svjetskom kupu.

shimmer fallback
shimmer fallback

U poretku skijašica u slalomu Shiffrin ima 785 bodova, druga je Švicarka Wendy Holdener sa 530, a treća Petra Vlhova s istim broje bodova. Popović je sedma sa 237 bodova, a Ljutić je deseta sa 190 bodova.

I u ukupnom poretku je prva Shiffrin sa1697 bodova, druga je Vlhova sa 966 bodova, a treća Švicarka Lara Gut Behrami sa 906 bodova. Popović je 28. i ima 237 bodova, a Ljutić je 33. sa 208 bodova.

TIJEK UTRKE

SVJETSKI KUP ŽENE

12.47 Za desetak minuta, na stazu će izaći Leona Popović, a Zrinka Ljutić će voziti jako brzo iza nje. Naše cure se bore za povijesno postolje!

12.58 Kakva vožnja Leone Popović, ovo mora biti dosta za postolje. Trenutno je prva i ima rezultat karijere. Slijede još četiri skijašice među kojima je i Zrinka Ljutić.

13.00 Ana Swenn Larson je za jednu jedinu stotinku brža od Popivić, Leona je druga trenutno.

13.02 Hrvatska ima postolje! Ljutić nakon 16 godina donosi Hrvatskoj barem broncu.

13.04 Duerr gura Popović van postolja, Ljutić druga, slijedi Shiffrin, najbolja ikada.

13.06 Shiffrin završava druga, prva pobjeda ikada za Duerr. Prvo postolje za Zrinku Ljutić i najbolji rezultat u karijeri za Leonu Popović.

.

Play ponuda
Play ponuda