ZLA VERZIJA NOVAKA ĐOKOVIĆA: / Odbjegli Hrvat je platio 100.000 eura Slovencima?!

Image

Švedski biatlonac Björn Ferry u svojoj je autobiografiji iznio poprilično nebuloznu optužbu - napisao je kako je Jakov Fak morao platiti mito Slovencima kako bi nastupao za sjeverne susjede.

28.11.2015.
14:01
VOYO logo

Podsjetimo, 28-godišnji Mrkopaljac je oduševio s dvije senzacionalne medalje, broncama s SP-a 2009. i OI 2010. godine, koje je osvojio nastupajući za Hrvatsku, ali da bi zbog daljnjeg napretka u karijeri nakon burnog ljeta 2010. godine odlučio nastupati za Sloveniju, reprezentaciju s čijim je biatloncima ionako trenirao.

"Jakov mi je rekao kako je došao do slovenskog državljanstva. On je Hrvat koji nastupa za Sloveniju i to je morao platiti 100.000 eura i to ispod stola. Nije imao toliko novca pa je morao posuditi. Ostao je praznih džepova. Sve za sport koji voli. I uspio je. Osvojio je medalju na olimpijskim igrama i na svjetskom prvenstvu" napisao je Šveđanin, koji očito nije upućen da Fak nije osvojio niti jednu olimpijsku medalju za Sloveniju (dva zlata, srebro i broncu na SP)i istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jakov je jako dobar čovjek, otvoren i inteligentan. Imam osjećaj da ga dugo poznajem, ali ranije nismo baš pričali. Činio mi se kao neka zla verzija Novaka Đokovića."

Možda je platio HBS-u?

Šveđanin je definitivno pomiješao lončiće, jer su Slovenci željeli Faka, kao i Mrkopaljac njih, tako da definitivno nije bilo potrebe platiti bilo kakav mito u Sloveniji koja ga je objeručke prihvatila. S druge strane, možda je Ferry mislio na ispisnicu iz Hrvatskog biatlonskog saveza. Jer je naš savez mogao zakomplicirati život Faku, te se špekuliralo da su Slovenci (odnosno Fak) financijski kompenzirali HBS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želim govoriti o novcu, izgubili smo Jakova, ali smo napravili dobar posao. Dogovorili smo se sa Slovencima, a od tog dogovora će najveću korist imati naši mladi sportaši i razvoj biatlona u Hrvatskoj", govorio je u jesen 2010. godine Hrvoje Grubišić, direktor marketinga u našem savezu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo