OVO JE 55. IZDANJE / Zlatna pirueta vratila se u Zagreb: 'Nadam se da će sad krenuti na bolje'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Na svečanom otvaranju nastupile su juniorska i seniorska ekipa Zagrebačkih pahuljica te najbolja hrvatska mlada klizačica, 12-godišnja Paola Kašnar

6.12.2023.
19:17
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Na klizalištu zagrebačkog Velesajam započela je 55. Zlatna pirueta, najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju.

Image
TEŠKO OZLJEĐEN /

Belgija u velikim problemima: Thibaut Courtois najavio Real Madridu kako ga na Euru neće biti

Image
TEŠKO OZLJEĐEN /

Belgija u velikim problemima: Thibaut Courtois najavio Real Madridu kako ga na Euru neće biti

Na svečanom otvaranju nastupile su juniorska i seniorska ekipa Zagrebačkih pahuljica te najbolja hrvatska mlada klizačica, 12-godišnja Paola Kašnar, čiji je nastup publika nagradila gromoglasnim pljeskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečanom otvorenju 55. Zlatne piruete prisustvovali su gosti iz javnog i političkog života pa je tako zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Kristina Singer u ime gradonačelnika Grada Zagreba izrazila zadovoljstvo vraćanjem Piruete u Zagreb.

“Prekrasno je vidjeti mlade djevojke usklađenih pokreta ovdje na ledu. Njihova snaga i utreniranost u skladu s umjetničkim dojmom govori puno o odricanjima za dobrobit ovoga sporta. Nadam se da će stvari uskoro promijeniti i krenuti na bolje te da ćemo se vratiti u Dom sportova. Svima želim puno uspjeha na 55. Zlatnoj pirueti“, poručila je Singer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajnica Saveza sportova grada Zagreb Suzana Šop čestitala je svima na uspješnoj organizaciji i natjecateljima poželjela sreću.

“Organizatorima, trenerima i volonterima čestitam na uspješnoj organizaciji. Svima želim puno sreće, a klizačicama i klizačima uspješne nastupe.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden pozdravila je sve nazočne i proglasila je 55. Zlatnu piruetu otvorenom, a u svom govoru posebno se osvrnula na povratak Zlatne piruete u Zagreb.

“Slijedom nesretnih okolnosti, tu prije svega mislim na razoran potres koji nas je izbacio iz Doma sportova, dvije prethodne Zlatne piruete održali smo u Sisku. Svi se radujemo povratku u Zagreb, premda s velikim nestrpljenjem očekujemo i povratak u Ledenu dvoranu Doma sportova“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačkoj publici prvi se predstavljaju sportski parovi kratkim programom tijekom srijede, a nakon njih na led će klizači među kojima i hrvatski predstavnik Jari Kessler.

Utakmice hrvatskih rukometašica u drugom krugu možete uživo gledati na programu RTL Kockica te na platformi Voyo uz stručnog komentatora Filipa Brkića

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo