OGLAS

ŽDRIJEB EUROPSKOG PRVENSTVA U VATERPOLU: / Hrvatska u drugoj jakosnoj skupini, vaterpolistice u četvrtoj

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Vaterpolski turnir u Barceloni bit će odigran u kompleksu Bernat Picornell, koji je smješten na Montjuicu

6.3.2018.
14:13
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

U srijedu, točno u podne, u Barceloni će biti održan ždrijeb za Europsko prvenstvo u vaterpolu, u kojem će naši vaterpolisti biti u drugoj jakosnoj skupini, a vaterpolistice u posljednjoj, četvrtoj.

Igra se u srpnju

Europsko prvenstvo će biti održano od 14. do 28. srpnja ove godine u Barceloni. Na turniru vaterpolista sudjelovat će 16 reprezentacija koje će biti podijeljene u četiri skupine u prvom dijelu natjecanja, a u konkurenciji vaterpolistica 12 reprezentacija će biti raspoređeno u dvije skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ždrijebu za turnir vaterpolista reprezentacije su podijeljene u tri jakosne skupine. U prvoj su Srbija, Crna Gora, Mađarska i Grčka, četiri najbolje reprezentacije s prošlog EP-a. U drugom jakosnom razredu uz Hrvatsku su Španjolska, Italija i Rusija, koje su 2016. u Beogradu bile plasirane od 5. do 8. mjesta. U trećoj jakosnoj skupini su reprezentacije koje su se na Europsko prvenstvo plasirale kroz kvalifikacije, a to su Francuska, Gruzija, Njemačka, Malta, Nizozemska, Rumunjska, Slovačka i Turska.

Sustav natjecanja na Europskom prvenstvu ostaje isti. Četiri pobjednika skupina izborit će izravno mjesto u četvrtfinalu, dok će drugi i treći iz svake skupine razigravati za preostala četiri mjesta u četvrtfinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatice u četvrtoj jakosnoj skupini

Za ždrijeb turnira vaterpolistica četiri su jakosne skupine: U prvoj su finalisti prošlog EP-a Mađarska i Nizozemska, u drugoj Italija i Španjolska koje su igrale za broncu u Beogradu, u trećoj Grčka i Rusija, a u četvrtoj šest reprezentacija koje su sudjelovale u kvalifikacijama za EP, a to su Hrvatska, Francuska, Njemačka, Izrael, Srbija i Turska.

Iz dvije skupine po šest reprezentacija u četvrtfinale će se plasirati najbolje četiri ekipe, a parovi će biti formirani križanjem po formuli A1 - B4, A2 - B3, B2 - A3, B1 - A4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaterpolski turnir u Barceloni bit će odigran u kompleksu Bernat Picornell, koji je smješten na Montjuicu, a bio je domaćin natjecanja u vodenim sportovima na Olimpijskim igrama 1992. godine, na Svjetskom prvenstvu 2013. godine, a tu su odigrani i završni turniri (Final 6) vaterpolske Lige prvaka 2014. i 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo