ZAVRŠILA JE JEDNA VELIKA SPORTSKA PRIČA: / Dvostruka olimpijska pobjednica objavila prekid veličanstvene karijere

Image
Foto: AFP, LAURENT KALFALA

Dvostruka olimpijska pobjednica i višestruka svjetska prvakinja Jelena Isinbajeva (34) objavila je prekid karijere na izvanrednoj novinarskoj konferenciji u Rio de Janeiru.

20.8.2016.
0:07
AFP, LAURENT KALFALA
VOYO logo

Isinbajeva je vijest o prekidu karijere objavila svega nekoliko sati nakon što je izabrana u Sportsku komisiju Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), a najavila je i mogućnost kandidature za mjesto predsjednice Ruskog atletskog saveza.

'Ostvarila sam sve svoje sportske snove'

"Pozvala sam vas kako bi objavila prekid karijere. Ostvarila sam sve svoje sportske snove. Bila sam olimpijska i svjetska prvakinja, pobijedila sam na svim mogućim natjecanjima, no došlo je vrijeme za oproštaj od aktivne karijere," poručila je Isinbajeva, vlasnica 28 svjetskih rekorda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NE MOŽE BEZ UZBUĐENJA: Svjetska rekorderka ponovno će oduševljavati navijače

Osim Isinbajeve u Sportsku komisiju MOO-a izabrani su Njemica Britta Heidemann (mačevanje), Seug-Min Ryu (stolni tenis) i Mađar Daniel Gyurta (plivanje).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Njima će suditi Bog'

"Želim se zahvaliti sportašima što su mi pružili povjerenje. Sretna sam zbog toga," kazala je 34-godišnja Isinbajeva koja zbog zabrane ruskim atletičarima nije nastupila u Rio de Janeiru.

"Učinit ću sve da se takva nepravda više ne ponovi," rekla je ruska atletičarka koja je u više navrata žestoko kritizirala MOO zbog isključenja ruskih sportaša s igara u Brazilu. Ona je bila u skupini atletičara kod kojih nikada nisu pronađeni dokazi o dopingiranju, ali je ipak snosila posljedice kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam sudac i ne mogu suditi čelnicima Međunarodne atletske federacije (AAF). Njima će suditi Bog. IAAF je postavio nemoguće uvjete, sve sam ih ispunila, ali to ipak nije bilo dovoljno za nastup na OI u Riju. Izjavu kako im nikada neću oprostiti ni zaboraviti što su mi zabranili nastup na OI želim zamijeniti. Ja im opraštam i sve prepuštam božjoj volji," kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin trener Jevgenij Trofimov je rekao kako je Jelena bila sjajno pripremljena za nastup na olimpijskim igrama u Riju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjeren sam kako bi osvojila još jedno zlato. Nažalost, nisu joj dozvolili nastup," kazao je Trofimov.

Isinbajeva je olimpijska pobjednica iz Pekinga (2008) i Atene (2004), dok je u Londonu osvojila srebro. Tri puta je bila svjetska prvakinja, a još četiri puta svjetska dvoranska prvakinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo