ZAVRŠETAK IZ SNOVA: / U zadnjoj etapi skočio s četvrtog na prvo mjesto i osvojio jednu od najslavnijih utrka

Image
Foto: AFP, LUK BENIES

Nizozemac Tom Dumoulin (Sunweb) pobjednik je 100. izdanja biciklističke utrke Giro d'Italia koja je završila u nedjelju u Milanu.

28.5.2017.
18:41
AFP, LUK BENIES
VOYO logo

O pobjedniku jubilarnog Gira odlučivala je posljednja etapa, 29,3 kilometara dugački kronometar od Monze do milanske katedrale. Uoči tog posljednjeg testa čak četiri vozača bila su unutar minute na vrhu redoslijeda, vodio je Quintana s 39 sekundi ispred drugog Nibalija, 43 sekunde ispred trećeg Francuza Thibauta Pinota (FDJ) i 53 sekunde ispred četvrtog Dumoulina.

Image
ZA ODVALIT SE OD SMIJEHA: /

Priča o biciklistu koji je morao obavit veliku nuždu tijekom utrke dobila urnebesan nastavak

Image
ZA ODVALIT SE OD SMIJEHA: /

Priča o biciklistu koji je morao obavit veliku nuždu tijekom utrke dobila urnebesan nastavak

Do polovice staze nadoknadio zaostatak

No, kako je od sve četvorice kandidata za ukupnu pobjedu najbolji vozač na kronometar upravo Dumoulin, očekivalo se kako će 26-godišnji Nizozemac preskočiti konkurente i odjenuti posljednju ružičastu majicu na ovogodišnjoj utrci. To se i dogodilo, Dumoulin je već nakon prvih 10 km preskočio Pinota i Nibalija, a na polovici staze je nadoknadio i zaostatak za Quintanom te na kraju ostvario relativno komfornu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam svom sportskom direktoru da mi ne govori prolazna vremena sve dok ne bude siguran da sam u dobitnoj poziciji i da više ne moram riskirati u zavojima. On mi je već na polovici staze rekao kako sam nadoknadio sav zaostatak, ja mu nisam vjerovao, mislio sam kako je to prerano. Pokazalo se da je bio u pravu", rekao je Dumoulin na cilju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi Nizozemac u povijesti

Dumoulin je tako postao prvi Nizozemac pobjednik Gira i prvi Nizozemac koji je osvojio neku trotjednu biciklističku utrku (Giro, Tour, Vuelta) nakon Joopa Zoetemelka koji je osvojio Tour de France 1980. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski vozač Robert Kišerlovski (Katjuša) u posljednjoj je etapi zauzeo 139. mjesto s 4:41 minuta slabijim vremenom od pobjednika Van Emdena te je Giro okončao na 31. poziciji sa 1:36:28 sati slabijim vremenom od Dumoulina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo