NAJVEĆI TURNIR U EUROPI / Zagreb postao središte amaterskog nogometa: 'Za nas je Coca-Cola Cup kao Europsko prvenstvo!'

Image
Foto: Karlo Šutalo

Zagreb je postao središte amaterskog nogometa u sklopu Coca–Cola Cupa 2024., najvećeg malonogometnog turnira u Europi

10.6.2024.
14:49
Karlo Šutalo
VOYO logo

Najveći malonogometni turnir u Europi Coca-Cola Cup stigao je do završnih faza natjecanja, a u Zagrebu je odigrana prva regionalna završnica. Coca-Cola Cup 2024. započeo je u siječnju, a više od 140 turnira odigrano je u Hrvatskoj do početka lipnja. Sudionici u godištima 2006. i mlađi u muškoj konkurenciji te 2008. godište i mlađi u ženskoj i muškoj konkurenciji i ove se sezone kroz kvalifikacijske turnire borili za prolaz na veliku Državnu završnicu koja će se ove godine održati u Rijeci. Na nogometnim terenima ŠRC Sopot okupile su se najbolje ekipe Grada Zagreba, Zagrebačke, Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije. Iako se radi o amaterskom sportu, svjedočili smo vrhunskom nogometu, srčanosti i fair playu.

Image
HRVATSKOJ SEDMI NASTUP /

Što sve trebate znati o Europskom nogometnom prvenstvu 2024. u Njemačkoj

Image
HRVATSKOJ SEDMI NASTUP /

Što sve trebate znati o Europskom nogometnom prvenstvu 2024. u Njemačkoj

Coca - Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha, a sudjelovanje na svim razinama potpuno je besplatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipe U-16 odigrale su napete utakmice, a uz lijepe poteze nogometaši su se istakli i fair playom, a plasman u Rijeku izborila je ekipa Kustosi u sastavu Jakov Klarić, Luka Merđan, Borna Novosel, Toni Kolaković, Leo Selimić, Josip Celegin, Nino Belčić, Luka Srpek, Niko Semin i Jan Cindrić.

"Bilo je sjajno, ekipe su bile fenomenalne, igra zanimljiva i sretni smo što smo pobijedili. Na regionalnom turniru bilo je jako dobrih ekipa, a srećom smo se dobro pripremili, imamo sjajnu ekipu i idemo dalje. Najbolje se osjećam kad igram nogomet, svake godine ne propuštamo Coca-Cola cup jer je sjajan turnir. Odlazak na Državnu završnicu znači nam puno i veselimo se Rijeci!“ poručio je kapetan pobjedničke ekipe Vrbovec u godištu U-18.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Karlo Šutalo

Karlo Pajsar, Leon Kamenarić, Petar Barić, Leon Horvat, Bernard Vreš, Leo Kuzmek, Vito Gubijan, Karlo Kelačić, Matija Huzjak i Hrvoje Iviček iz ekipe Vrbovec odmjerit će snage s najboljima na Državnoj završnici u godištu 2006. i mlađi.

U ovoj sezoni Plazma Sportske igre mladih nastavile su i veliku kampanju promocije ženskog nogometa u suradnji s Uefa Foundation for Children na čelu s Aleksanderom Čeferinom, predsjednikom UEFA-e i ambasadorom Igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dobra konkurencija'

Djevojke su se u kategoriji U-16 kroz kvalifikacijske, županijske i regionalne turnire natjecati za titulu državnih prvakinja.

"Turnir je odličan, obožavamo ga igrati, a prijavile smo se sa željom da se ponovo plasiramo na Državnu završnicu. Konkurencije je dobra, a za Rijeku ćemo se trebati još bolje pripremiti. Prošle godine bile smo u Splitu na Državnoj i Međunarodnoj završnici, a to nam je dodatna prilika da se družimo i potvrdimo što sve znamo. Za nas je Coca-Cola Cup kao Europsko prvenstvo!“ rekla nam je Luana Vanjak iz ekipe Meduzica prošlogodišnjih Državnih i Međunarodnih pobjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Karlo Šutalo

Meduzice u sastavu Lana Klobučarević, Luana Vanjak, Marta Pešut, Paola Grahovac, Marija Došen, Magda Vrtarić, Ema Šporčić, Tia Stefanović i Marta Ivić su najbolja ženska ekipa na regionalnom turniru u Zagrebu te će ove godine u Rijeci braniti titulu.

U Rijeci će se tri dana družiti s vršnjacima iz cijele Hrvatske koji su se plasirali na Državnu završnicu u jednoj od 10 sportskih disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmasovnija disciplina - nogomet

Ove godine nastavljena je i edukativna kampanja Zero Waste – Budi dio igre - Čuvajmo naš planet kojoj je cilj edukacija o važnosti zaštite okoliša. Zero Waste održan je u svim županijama u Hrvatskoj, a na 30 edukativno-sportski evenata sudjelovalo je 35.000 djece. Stečena znanja o pravilnom recikliranju otpada djeca primjenjuju na svim Coca-Cola Cup turnirima.

Image
Foto: Karlo Šutalo

Regionalni turniri Coca-Cola Cupa nastavljaju se u Prelogu gdje će se sastati momčadi iz Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije. Rijeka će ugostiti najbolje iz Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Istarske županije, a ekipe iz Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske prolaz će tražiti na turniru u Slavonskom Brodu. Nakon odigranih županijskih završnica u Virovitičko-podravskoj, Koprivničko-križevačkoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji pobjednici će se sastati na regionalnom turniru u Daruvaru, a u Splitu će se sastati nogometašice i nogometaši iz Šibensko-kninske, Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet je najmasovnija disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih koje će ove godine u Hrvatskoj okupiti više od 110.000 djece i mladih.

Image
Foto: Karlo Šutalo
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo