WRC Croatia Rally / Neuville i Evans izletili, Ogier novi vodeći

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Neuville je u posljednji dan ušao sa 4.9 sekundi prednosti u odnosu na Evansa, dok je Ogier imao zaostatak od 11.6 sekundi

21.4.2024.
10:01
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Osmerostruki svjetski prvak Sebastien Ogier (Toyota Yaris) novi je vodeći u poretku WRC Croatia Rallyja, nakon što su vozači prošli dva od četiri brzinska ispita zadnjeg dana natjecanja, a iskoristio je pogreške Belgijca Thierryja Neuvillea (Hyundai i20) i Britanca Elfyna Evansa (Toyota Yaris).

Neuville je u posljednji dan ušao sa 4.9 sekundi prednosti u odnosu na Evansa, dok je Ogier imao zaostatak od 11.6 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvog brzinskog ispita na dionici Trakošćan - Vrbno (13,15 km), Neuvilleova prednost je pala na 2.6 sekundi u odnosu na Evansa, a Ogier je ostao na istoj razdaljini od Belgijca.

No, na drugom brzincu, Zagorska Sela - Kumrovec (14,24 km), na kojem će se u poslijedpodnevnom dijelu dobivati i dodatni bodovi u tzv. "Power Stageu", Neuville i Evans su napravili pogreške, izletili s ceste, oštetili karoserije svojih automobila i izgubili po dvadesetak sekundi u odnosu na Ogiera, koji je tako prešao u vodstvo, iako je imao treće vrijeme u toj etapi, u kojoj je najbrži bio Estonac Ott Tanak (Hyundai i20).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči zadnja dva brzinska ispita iskusni Francuz ima 9.1 sekundu prednosti pred Evansom, dok je Neuville pao na treće mjesto i zaostaje za Ogierom 10.2 sekundi.

Posljednji brzinski ispit na dionici Zagorska Sela - Kumrovec, startat će u 13.15 sati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo