SPEKTAKL / Ostao još samo dan do prvog i povijesnog WDF Croatian Open/Masters turnira u Zagrebu

Image
Foto: Profimedia

WDF Croatia Open/Masters 2023.

14.4.2023.
12:45
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski pikado savez oduševljeno javlja kako je ostao još samo dan do prvog, povijesnog WDF Croatian Open/Masters turnira, koji se 15. i 16. travnja odigrava u Rebuy stars club, Supernova Zagreb Buzin, Av. Većeslava Holjevca 62.

Pregršt poznatih i kvalitetnih igrača

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudeći po prijavljenim imenima vidljivim na službenoj stranici turnira wdf-croatian-open.com očekuje nas najkvalitetniji pikado turnir ikad odigran u našoj zemlji. Ovako nešto uistinu još nije viđeno u Hrvatskoj.

Inače, pikado je jedan od sportova koji posljednjih godina ima veliku popularnost diljem svijeta. Veliki turniri pune dvorane i donose odličnu atmosferu, igrači su prave zvijezde, a sve se prati u televizijskim prijenosima. Što se tiče Mastersa, e to je jedna posebna priča...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, pokazalo se kako je pikado puno više od puke zabave u kafićima, a Hrvatska se može pohvaliti kako se kod nas ovaj sport dobro "primio" i sve više ima svojih poklonika...

Često Hrvati donose medalje s europskim natjecanja i jako su dobri u pikadu. Što se tiče WDF Croatian Open/Masters turnira, na njemu će nastupiti pregršt poznatih i kvalitetnih igrača iz dvadesetak zemalja. Ovo se posebno odnosi na mušku konkurenciju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Brojne međunarodne zvijezde

Počevši od brojnih poznatih hrvatskih imena, bivših, sadašnjih i vjerujemo budućih reprezentativaca (Pečnjak, Biškupić, Pokos, Ljubići, Ljubenko, Rešetar, Babić, Janjić, Kovačević, Čegir i mnogi drugi), tu su i brojne međunarodne zvijezde, među kojima se svakako ističe trenutni No1 WDF Rang liste Jelle Klaasen iz Nizozemske. Od vodećih tu su još i Andy Baetens iz Belgije (5) i Mark Barilli iz Škotske (11).

Image
Image

Od ostalih poznatih i dobro rangiranih imena moći ćemo pogledati i najboljeg igrača iz susjedne nam Slovenije, Benjamina Pratnemera (18), Laszla Kadara (17) iz Rumunjske, Morena Bloma (21) iz Nizozemske te nadolazeću njemačku 17-godišnju senzaciju Liama Maendl-Lawrencea i mnoge druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod dama prednjače hrvatske igračice, ukupno njih 9 se prijavilo za ovaj turnir, zatim slijede Dankinje sa čak 6 predstavnica, a tu su još i predstavnice iz Mađarske, Ujedinjenog Kraljevstva, Češke, Njemačke, Nizozemske, Belgije i Slovenije.

Image
Image

U juniorskom dijelu turnira nastupit će 15-ak juniora iz 5 zemalja, među kojima prednjače Austrijanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juniorski turnir će se odigrati u 8 Ball klubu u Sesvetama, gdje će se u petak od 19 sati odigrati i warm up, otvoreni turnir za sve one koji se žele zagrijati za glavne turnire i usput dobro podružiti.

Pikado u fokusu za vikend

U svakom slučaju, za nadolazeći vikend nas očekuje važan, a nadamo se i dobro organiziran međunarodni pikado događaj, s kojeg će svi koji na njemu sudjeluju ponijeti samo pozitivne dojmove, što će nam biti zalog za budućnost i garancija da je ovo početak pravog razvoja klasičnog pikada u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WDF Ranking - trenutno najbolje rangirani hrvatski igrači
Muškarci
Dean Biškupić je 178. - 62 boda
Zdravko Antunović je 201. - 55 bodova
Dragutin Pečnjak je 328. - 31 bod
Slaven Kovačević je 825. - 12 bodova
Pero Ljubić je 900. - 9 bodova
Dean Pokosje 900. - 9 bodova
Hrvoje Halozar je 1385. - 6 bodova
Žene
Olja Pavlović je 595. - 9 bodova

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo