VRAĆA SE LUĐAK KOJI JE ŠOKIRAO SVIJET MOTOCIKLIZMA: / Mogao je ubiti suparnika na stazi, sad mu se nudi nova šansa

Image
Foto: Screenshot

Dio motociklista je nakon viđenog zatražio njegovu doživotnu suspenziju

19.11.2018.
11:05
Screenshot
VOYO logo

Talijanski motociklist Romano Fenati dobio je početkom rujna otkaz u momčadi Marinelli Snipers Team nakon incidenta kojeg je izazvao za vrijeme utrke svjetskog prvenstva u motociklizmu u klasi Moto2 na stazi u San Marinu. Incident je to koji je šokirao svijet brzina budući da je luđak, a samo se na taj način može okarakterizirati osoba spremna na takvo što, tijekom utrke u bliskom kontaktu sa sunarodnjakom Stefanom Manzijem povukao njegovu kočnicu pri brzini od 217 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio motociklista je nakon viđenog zatražio njegovu doživotnu suspenziju, ali je Međunarodna automobilistička federacija (FIA) reagirala suspenzijom 22-godišnjeg Talijana na dvije utrke. Bolji potez povukao je njegov tim uručivši mu otkaz poručivši tada:

Povratak, ali u razredu niže

"Momčad Marinelli Snipers Team raskinula je ugovor s vozačem Romanom Fenatijem. Razlog tome je njegovo nesportsko, opasno i štetno ponašanje koje je narušilo i našu sliku. Žao nam je što je Fenati kao član naše momčadi ugrozio život drugom vozaču, za tako nešto nema opravdanja. Momčad i naši sponzori se želimo svima ispričati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marinelli Snipers Team, navodi BBC, sljedeće godine će mu dati novu šansu, ali ga spušta u kategoriju Moto3 u kojoj je ostvario deset pobjeda i 23 puta se penjao na pobjednička postolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo