VN SAD-a: / Marquez se odvaja na vrhu poretka MotoGP klase

Image
Foto: AFP

Španjolac Marc Marquez pobjednik je treće utrke motociklističkog Svjetskog prvenstva u MotoGP klasi koja je u nedjelju vožena u Austinu za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država.

10.4.2016.
22:43
AFP
VOYO logo

Drugu je ovosezonsku pobjedu Hondin vozač ostvario prošavši ciljnom ravninom ispred sunarodnjaka Jorgea Lorenza na Yamahi, dok je treći bio Ducatijev Andrea Iannone. Marquez dominira i ukupnim poretkom na čelu kojega ima 66 bodova, a slijede ga Lorenzo s 45, odnosno Valentino Rossi, koji je morao odustati u ovoj utrci, s 33 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Binder dominira

U klasi Moto2 do slavlja je stigao Španjolac Alex Rins (Kalex) ispred Britanca Sama Lowesa (Kalex) i Francuza Johanna Zarca (Kalex), pa ukupni poredak u borbi za naslov sada izgleda ovako: vodi Lowes sa 47 bodova, ispred Rinsa s bodom manje i trećeplasiranog Zarca koji ih je sakupio 45.

U najslabijoj Moto3 klasi pobijedio je Talijan Romano Fenati (KTM) ispred Španjolca Jorgea Navarra (Honda) i Južnoafrikanca Brada Bindera (KTM). Ukupno je vodeći Binder, koji je na svim utrkama bio na pobjedničkom postolju, sakupio 52 boda. Tri boda manje ima Navarro, a treći je Fenati sa 38 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo