VELIKO SRCE NAŠE OLIMPIJKE OSVOJILO INDIJCE: / 'Kada sam ga vidjela kako je tužan, nisam mogla ostati mirna'

Image
Foto: AFP

"Predstavnici indijskog saveza poklonili su mi u znak zahvalnosti jednu statuu koju sam po roditeljima već poslala kući iz Pjongčanga", rekla je Daria

21.2.2018.
8:20
AFP
VOYO logo

Daria Obratov prva je Hrvatica i sanjkašica koja je nastupila u toj disciplini. Do finalne vožnje nije uspjela doći, ali zasigurno je bogatija za jedno veliko iskustvo.

Osim što se za nju pročulo diljem Lijepe naše, veliku je popularnost stekla i u Indiji, a razlog je jedna uistinu prekrasna gesta. Naime, krajem 2017. godine na olimpijskim kvalifikacijama u Njemačkoj Daria je svoje sanjke posudila indijskom predstavniku Shivi Keshavanu koji je vlastite razbio u prethodnom nastupu. Obratov je odmah nakon muške serije imala svoj kvalifikacijski nastup, ali ju to nije spriječilo u ovoj plemenitoj gesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indijac se upisao u Guinnessa

I sve je ispalo dobro, Daria je prvi put izborila olimpijsku normu, a Indijac je izborio svoje šeste olimpijske igre i tako ušao u Guinnessovu knjigu rekorda. Priču o ovom dobro djelu objavio je i New York Times.

"Kada sam ga vidjela kako je tužan, nisam mogla ostati mirna. Znala sam koliko mu znače ove kvalifikacije i da su mu u pitanju vjerojatno posljednje ZOI u karijeri. Ponudila sam mu svoje sanjke, on je bio presretan. Odradio je natjecanje i uspio se plasirati u Pjongčang, a kasnije je to uspjelo i meni. Predstavnici indijskog saveza poklonili su mi u znak zahvalnosti jednu statuu koju sam po roditeljima već poslala kući iz Pjongčanga", rekla je Daria.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo