VELIKA TRAGEDIJA: / Bivši vozač Formule 1 podlegao ozljedama, svijet je zavijen u crno

Image
Foto: AFP

Bivši vozač Formule 1, Britanac Justin Wilson (37), podlegao je u ponedjeljak navečer teškim ozljedama zadobivenim u nedjeljnoj utrci IndyCara u SAD-u.

25.8.2015.
9:25
AFP
VOYO logo

Do stravične nesreće je došlo u 179 krugu utrke nakon što se jedan od vozača u utrci

Image
STRAVIČNA NESREĆA ŠOKIRALA SVIJET: /

'Molim se za tebe, brate'

Image
STRAVIČNA NESREĆA ŠOKIRALA SVIJET: /

'Molim se za tebe, brate'

Vozač momčadi Andretti Autosporta hitno je helikopterom prevezen u bolnicu gdje je bio u komi, da bi na kraju podlegao ozljedama. Čitav moto svijet bio je u mislima zajedno s Justinom i njegovom obitelji, ali molitve nisu bile uslišane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, vozači IndyCara puno su podložniji ozljedama glave jer su njihovi bolidi otvoreniji, a kacige izloženije. Upravo zbog toga je došlo do ove ozljede od koje je i preminuo Wilson.

Iza sebe ostavio suprugu i dvije kćerkice

Na žalost, Wilson je postao prvi vozač od 2011. godine i Dana Wheldona koji je umro u jednoj od najvećih automobilističkih trkaćih serija u SAD-u. Iza sebe je ostavio suprugu Juliju, te kćerke Jane (7) i Jessicu(5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wilson je u sezoni 2003. nastupao za F1 momčad Minardija i Jaguara, a najveći uspjeh mu je bilo osmo mjesto na utrci za Veliku nagradu SAD-a. U IndyCar seriji počeo se utrkivati od 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je tužan dan za IndyCar i moto svijet u cijelosti. Justin je imao nevjerojatnu sposobnost vožnje trkaćih automobila. Upravo to ga je, uz karakter i ljudskost, činilo jednim od najrespektiranijih vozača IndyCara", kazao je jedan od čelnika ovoga sporta u SAD-u Mark Miles, te je i dodao.

"Kao što i sami znate, ovaj sport je jedna velika obitelj i naša nastojanja sada će biti usmjerena prema Justinovoj obitelji kojoj ćemo pružiti svu potrebnu pomoć i sve što im je potrebno u ovim teškim i potresnim trenucima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo