VELIKA SRAMOTA VLADE I HOO-a: / Najbolja hrvatska sportašica šest mjeseci nije dobila stipendiju!

Image
Foto: AFP, JOHANNES EISELE

Pred najboljom hrvatskom sportašicom Sandrom Perković prvi je ovogodišnji nastup na mitingu Dijamantne lige, natjecanja koje je osvajala četiri godine zaredom.

12.5.2016.
14:23
AFP, JOHANNES EISELE
VOYO logo

Nažalost, iako je posljednjih godina donijela pregršt uspjeha hrvatskom sportu i premda su ispred nje najvažniji tjedni ove godine, i Sandra je žrtva zategnutih odnosa i nesuglasica između Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS). Iz HOO-a, koji posljednjih godina nemilice troši novac na propale projekte poput Sportske televizije, optužuju Ministarstvo da im nije osiguralo financijska sredstva, pa zbog toga pate nacionalni savezi i sportaši. Kasne im plaće, stipendije, novac za pripreme i odlazak na natjecanja, a svega toga nije pošteđena ni najbolja hrvatska atletičarka.

Image
VELIKA POBUNA U HRVATSKOM SPORTU: /

'Naša djeca ne moraju jesti, mi ne trebamo plaćati režije...'

Image
VELIKA POBUNA U HRVATSKOM SPORTU: /

'Naša djeca ne moraju jesti, mi ne trebamo plaćati režije...'

'Već sam naviknuta'

"Time se više ne želim opterećivati. Želim mirna otići u Rio. A što reći - šest mjeseci nisam dobila stipendiju HOO-a. Već sam naviknuta na to i nema potrebe se zbog toga dodatno nervirati", istaknula je Sandra u razgovoru za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop

Umjesto živciranja zbog HOO-a, Perković je koncentrirana na mitingu u Šangaju gdje je u subotu očekuje vrlo jaka konkurencija. A očekuje je i promjena pravila - naime, nakon tri serije natjecanje nastavljalju samo četiri najbolje.

"Ništa to ne valja. Opet su bacači zakinuti u odnosu na trkače i na tehničke discipline. Dakle, nakon tri hica samo četiri najbolje imaju pravo na još dodatna tri hica. A boduje se do šestog mjesta. Onda bi valjda bilo pošteno da ide šest dalje, a ne tri. Ta pravila samo nameću dodatni stres", objasnila se Sandra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Neću nositi zastavu na otvaranju'

Još jednom se požalila i na satnicu Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, odnosno činjenicu da će se finale ženskog bacanja diska održati u prijepodnevnim satima.

"U trenutku kada je ženski disk jedna od zanimljivijih atletskih disciplina oni nam stave finale ujutro. I to nakon što kvalifikacije odradim večer prije. I kako onda očekivati velike dužine?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS
Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS

Mnogi su mislili da će Sandra biti glavna favoritkinja za nošenje hrvatske zastave na otvaranju ovogodišnjih Igara, ali od toga neće biti ništa.

"Žao mi je, ali ovoga puta neću nositi zastavu na svečanom otvaranju. Kako je atletika kasnije na programu, u Rio dolazim tek 9. kolovoza. Za mene bi bila velika čast nositi hrvatski barjak. I zato mi je želja nositi ga na kraju karijere, 2024. godine", zaključila je Sandra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo