VELIKA HRVATSKA UZDANICA OTPUTOVALA U RIO: / 'Ima nešto u toj Dubravi, neki vjetar koji nas gura naprijed'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Najbolja svjetska bacačica diska, četverostruka europska prvakinja i olimpijska pobjednica iz Londona 2012. godine, 26-godišnja Sandra Perković u utorak je iz Zagreba krenula prema Rio de Janeiru.

9.8.2016.
20:34
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Perković je velika favoritkinja za novo zlato, gotovo svi stručnjaci je vide na vrhu, a ni ona sam ne bježi od takve uloge.

'Za zlato preko 70 metara'

"Osjećam se odlično. Odradila sam danas zadnji trening, koji je bio fantastičan. Nakon 12 sati leta, kad dođem tamo, najbolje ću znati u kakvom sam stanju. Najvažnije je za početak da se dobro odrade kvalifikacije, da uđem u finale, a onda je sve otvoreno. Znam da sam se spremila, da sam zdrava i da odlazim tamo fokusirana i spremna, a sada je sve u božjim rukama", rekla je najbolja hrvatska atletičarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Londonu je prije četiri godine za zlato bacila disk do 69,11 metara, ali u Riju će joj, smatra, trebati još bolji hitac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za zlato će trebati baciti preko 70 metara, iako je to možda upitno, jer će natjecanje biti u 11 ujutro. Za medalju će trebati baciti preko 67 metara. Ne opterećujem se ni plasmanom, ni daljinom. Samo želim doći tamo, osjećati se odlično, uživati u natjecanju, dati sve od sebe i učiniti nas ponosnima."

Sandra tvrdi da je rani termin finala ne brine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako meni, tako svima. Napravili smo već nekoliko testova i bilo je odlično. Ne moram se ničega bojati."

'Sama sebi konkurencija'

Kad je riječ o suparnicama, Sandra tvrdi da je upravo ona sama sebi najveća konkurentica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Definitivno najveća konkurencija sam sama sebi, jer ako nisam prava, onda ni disk ne može poletjeti. Tu su dvije Kubanke, prošlogodišnja osvajačica svjetskog zlata Denia Caballero i Yaime Perez koja ove sezone baca na razini 69 metara, imamo Njemicu Juliju Fischer na 68 i pol metara, drugu Njemicu Nadine Müller koja treću godinu zaredom osvaja velika odličja, To je top pet, ali postoji mogućnost da i neke druge djevojke iznenade. Ovo su Olimpijske igre i sigurno će sve djevojke doći spremne."

Prvo hrvatsko zlato iz Rio de Janeira, otišlo je u ruke strijelca Josipa Glasnovića koji je slavio u disciplini trap. Glasnović je, kao i Sandra, iz zagrebačke Dubrave, što je razveselilo našu atletičarku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To mi daje veliki optimizam. Znači ima nešto u toj Dubravi, nadam se da je to vjetar koji nas gura naprijed. Ima nas pet u Riju, ja garantiram da će biti... pa možda, pet medalja", zaključila je Sandra.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo