UZELI SU NASLOV / Vaterpolisti dubrovačkog Juga novi su prvaci Hrvatske. Zaključili su seriju s Jadranom uz podosta drame

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Bio je to susret s malo pogodaka, dominirali su vratari s obje strane

24.5.2022.
20:21
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Vaterpolisti dubrovačkog Juga AO osvojili su 17. naslov prvaka Hrvatske, oni su u četvrtoj utakmici ovogodišnjeg finala doigravanja boljim izvođenjem peteraca u svom bazenu u Gružu svladali splitski Jadran te tako okončali seriju sa 3-1 u pobjedama.

Nakon 32 minute rezultat je bio 6-6 (3-2, 0-1, 2-1, 1-2) da bi prilikom izvođenja peteraca sva četiri igrača Juga bila precizna, dok Marin Delić i Jerko Marinić Kragić nisu bili precizni za Jadran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Bio je to susret s malo pogodaka, dominirali su vratari s obje strane, a Jug je držao prednost od 5-4 s kraja treće četvrtine sve do minutu i pol prije kraja dvoboja. Tada je Konstantin Harkov pogodio za 5-5, što je bio prvi gol Jadrana nakon gotovo 14 minuta igre, da bi Rino Burić doveo Jadran i u prednost od 6-5 35 sekundi prije isteka vremena, odnosno na korak do odlučujuće pete utakmice. No, Dubrovčani su u posljednjem napadu kranuli sa sedam napadača, a ta taktika im se isplatila jer je Hrvoje Benić poravnao na 6-6 devet sekundi prije kraja.

Pristupilo se izvođenju peteraca, kao i na kraju prve utakmice, a ponovno su uspješniji u raspucavanju bili igrači Juga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo