ZLATNI VATERPOLISTI NA SVEČANOM DOČEKU ZAHVALILI NAVIJAČIMA: / 'Ako smo vas učinili sretnima, onda smo učinili pravu stvar!'

Image
Foto: PIXSELL, Luka Stanzl

Hrvatska danas dočekuje zlatne vaterpoliste, kao i prije deset godina kad su Barakude osvojile svjetski naslov, doček je priređen na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

30.7.2017.
17:44
PIXSELL, Luka Stanzl
VOYO logo

Vaterpolisti su nakon neprospavane slavljeničke noći, ujutro u 11 sati krenuli kombijima iz Budimpešte za Zagreb. Hrvatska je do naslova svjetskog prvaka nakon deset godina čekanja došla na najteži mogući način jer su u Budimpešti u nokaut-utakmicama pobjeđivali najjače reprezentacije - u četvrtfinalu Italiju, u polufinalu dotad nepobjedivu Srbiju i u finalu domaćina Mađarsku.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

POZDRAV NAJBOLJIMA: Navijači na Trgu dočekali prvake, zajedno proslavili svjetsko zlato

Image

POZDRAV NAJBOLJIMA: Navijači na Trgu dočekali prvake, zajedno proslavili svjetsko zlato

U pobjedničkom sastavu za Hrvatsku su igrali: Marko Bijač, Ivan Marcelić, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Ivan Buljubašić, Ante Vukičević, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Ivan Krapić, Anđelo Šetka, Xavi Garcia, uz izbornika Ivicu Tucka.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

18:53 - Ivica Tucak, izbornik hrvatskih vaterpolista:

"Oduševljen sam ovim fantastičnim prijemom, a ako smo vas barem na trenutak učinili sretnijima nego što ste to bili jučer, učinili smo pravu stvar".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot HRT
Image
Foto: Screenshot HRT

18:51 - Sandro Sukno, kapetan reprezentacije i najbolji igrač finalne utakmice:

"Stvarno smo osjetili vašu podršku, dali ste nam potporu kad nam je bilo teško. Ovo je stvarno bio najteži turnir, pobijedili smo sve najbolje, najbolji smo zasluženo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

27.07.2017., Budimpesta, Madjarska - FINA Svjetsko prvenstvo u vaterpolu 2017., polufinale, Srbija - Hrvatska. Sandro Sukno. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

18:50 - Himnu su odsvirali Najbolji hrvatski tamburaši

18:46 - Nakon što je Dudo Šimenc "ukrao šou" prometnuvši se u voditelja programa, ovacije je na kraju dobio Ratko Rudić, dok sena pozornicu popela i Janica Kostelić, državna tajnica za sport, skijaška legendakoju su navijači svojedobno na Trgu dočekivali nakon osvojenih olimpijskih medalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18:32 - Dubravko Šimenc poveo je, s mikrofonom u ruci navijanje na Trgu: "Hrvatska, Hrvatska, Hrvatska" i počeo poimence predstavljati igrače.

18:30 - "Čestitam izborniku i stožeru, ovo je prekrasni dan za hrvatski vaterpolo i hrvatski sport. Hvala svima na potpori, ponovno je naslov najboljeg u Hrvatskoj", kazao je Perica Bukić, dopredsjednik HVS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala, hvala, hvala", kratak je bio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

18:22 - "Ovo je Sjajan uspjeh hrvatskog vaterpola u hramu mađarskog vaterpola uz krasnu publiku. Presudna je bila fizička pripremljenost, jedinstvo, psihička stabilnost", kazao je Tomislav Paškvalin, bivši vaterpolist i zlatni hrvatski olimpijac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18:15 - O uspjehu vaterpolista govorila je i Janica Kostelić, državna tajnica za sport.

"Fenomenalna stvar, jer su od početka turnira dečki bili staloženi, nisu odavali ni jednu slabost. Čak i kad su nas Mađari stigli na 4:4 u finalu, nisam imala straha. Momčad je sjajno posložena, funkcioniraju kao ekipa, zna se tko je autoritet", kazala je Janica dodavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovi dečki su jako skromni, jako pozitivni, odlični izvan bazena".

18:00 - O nastupu Hrvatske na SP-u, za HRT je izjavu dao Ratko Rudić, najbolji vaterpolski trener svih vremena, s kojim su Barakude osvojile olimpijsko (2012.), svjetsko (2007.) i europsko zlato (2010.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je ova generacija igrača s izbornikom odradila izvanredan posao, imali su želju, motivaciju, predanost. Početak prvenstva je pokazao da će Hrvatska igrati ozbiljnu ulogu na SP-u, a kako je išlo dalje pokazalo se da smo mi glavni favoriti. Povezanost i kohezija igrača bili su ključni, ali i koncentracija za vrijeme čitave utakmice. Čvrstina krasi ove momke, imaju i kvalitetu, izniman talent, zbog svega toga su došli do vrha", kazao je Rudić.

"Oni su sportaši model, izabrani su vaterpolisti ove zemlje, uzor mladima. Izbornik Tucak me oduševio pripremom, mirnoćom, pravim odlukama. Imamo osiguranu budućnost vaterpola u Hrvatskoj, s ovim izbornikom i igračima", kazao je Rudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17:00 - Za zagrijavanje navijača sviraju Najbolji hrvatski tamburaši, vaterpolisti su uputili prema restoranu na Jarunu, kako bi prikupili snage za novo slavlje...

Pjevali s policajcima

Vaterpolisti su zastali na mađarsko-hrvatskoj granici pri povratku iz Budimpešte, a njihovu pjesmu na graničnom prijelazu Goričan prihvatili su i hrvatski policajci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo