SPEKTAKULARNA POBJEDA VATERPOLISTA: / Barakude potopile Crnu Goru i Hrvatskoj osigurale osmu medalju u Riju!

Image

Vaterpolisti Hrvatske u četvrtak su u polufinalu olimpijskog turnira pobijedili Crnu Goru sa 12-8 (4-3, 3-2, 1-1, 4-2), te su tako osigurali barem srebrnu medalju.

18.8.2016.
18:28
VOYO logo

HRVATSKA – CRNA GORA 12:8

HRVATSKA: Pavić, Burić, Petković, Lončar 2, Joković, Bukić, Macan 1, Bušlje 4, Sukno 1, Krapić, Šetka 3, Garcia 1, Bijač.

CRNA GORA: Radić, Draško Brguljan 1, Pasković, A. Petrović, Darko Brguljan 3, Radović, Janović, Čućković, Ivović 3, Mišić, Klikovac, Jokić 1, Ščepanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvati su odlično krenuli, već u prvom napadu pogađa Šetka. Potom su još bili uspješni Bušlje i Lončar, i Barakude su nakon četiri minute vodile 3-0.

No, to nije impresioniralo Crnogorce koji su u minutu i pol zabili tri pogotka te su došli do izjednačenja 3-3. Ipak, minutu prije isteka prve četvrtine Hrvatska zabija sa igračem više, a strijelac je ponovno Bušlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale u subotu

U drugoj četvrtini bila je to izjednačena utakmica, ali u posljednje dvije minute prvo je uslijedio odličan lob Sukna, a potom i gol Macana s centarske pozicije za prednost od dva pogotka.

U trećoj dionici po jedan gol sa svake strane i Barakude su u zadnju četvrtinu ušle sa vodstvom 8-6. Pogotkom Bušlje pet minuta prije kraja Hrvati su poveli 9-6 i do kraja su uspješno kontrolirali utakmicu i zasluženo su ušli u finale koje je u subotu u 22.50 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća medalja vaterpolista

Bila je ovo druga pobjeda protiv Crne Gore u Riju, koju smo u skupini svladali s 8-7. Kod Hrvatske najefikasniji su bili Andro Bušlje s četiri i Anđelo Šetka s tri tri gola. U momčadi Crne Gore najbolji su bili Aleksandar Ivović i Darko Brguljan s po tri pogotka.

Ovo je osma medalja za hrvatske sportaše u Riju, a treća za vaterpoliste, koji su bili srebrni u Atlanti 1996. i zlatni u Londonu 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA:

Utakmica je gotova! Hrvatska, koja je ovim izborila osmu medalju na Igrama u Riju, izborila je i finale u kojem će igrati protiv pobjednika susreta Italija-Srbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:8 Novi gol Hrvatske za potvrdu ulaska u finale. Zabio je Bušlje svoj četvrti pogodak iz petog pokušaja.

11:8 Opet Šetka! Gol za tri razlike s kojima ulazimo u samu završnicu. Hrvatska je na korak od olimpijskog finala i medalje. Bijač to potvrđuje obranom Ivovićeva udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10:8 Ponovno nekoliko golova u nizu, sada crnogorski. Zabio je Predrag Jokić, a do kraja je nešto više od tri minute igre. Novi igrač više za Hrvatsku, vani je opet Klikovac.

10:7 Novi lob Hrvatske, treći za +3. Zabio je Šetka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9:7 Na dva pogotka razlike smanjio je Darko Brguljan.

9:6 Draško Brguljan 'zaboravio' je odigrati obranu, a Andro Bušlje to sjajno iskoristio za udarac iz daljine koji odsjeda u lijevu stranu Šćepanovićevog gola. Sjajno za tri razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ima igrača više nakon isključenja Darka Brguljana i +2 na semaforu. Prošle su prve dvije minute posljednje četvrtine.

TREĆA ČETVRTINA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Greda zaustavlja udarac Sukna. I dalje +2 za Hrvatsku. Čuva ih Bijač novom dobrom reakcijom.

8:6 Novi silovit udarac Ivovića i novi gol za Crnu Goru. Preostalo je odigrati još pet minuta ove četvrtine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijač je sada dvaput sjajno reagirao i spasio gol Hrvatske. Nova njegova dobra reakcija, zaista sjajno brani. Imat ćemo igrača više, isključen je Klikovac.

8:5 Sjajan gol Luke Lončara iz okreta za prednost Hrvatske od tri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DRUGA ČETVRTINA:

Poluvrijeme!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7:5 Marko Macan siguran za dva pogotka prednosti. Za 23-godišnjaka je ovo prvi pogodak na Olimpijskim igrama.

Minutu i pol prije odlaska na odmor, time-out. Hrvatska u minimalnom vodstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6:5 Zaredali su se golovi. Nakon mirnog uvoda u četvrtinu, već četvrti u samo dvije minute. Sandro Sukno je zabio prebacivši preko crnogorskog vratara.

5:5 Odmah, i to na vrlo sličan način izjednačava i Darko Brguljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5:4 Krasan gol hrvatskog Španjolca Xaviera Garcije. Iz teške pozicije s desne strane smjestio je loptu iza Šćepanovićevih leđa za svoj prvi gol na ovoj utakmici i deveti u Riju.

4:4 Prvi pogodak u drugoj četvrtini zabila je reprezetacija Crne Gore ili, preciznije, Aleksandar Ivović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filip Klikovac pogađa vratnicu hrvatskog gola. Nekoliko promašaja sa obje strane i sjajna obrana Bijača na crnogorski 'zicer'. Hrvatska i dalje ima 4:3. Dobre obrane obiju reprezentacija, pet minuta je ostalo u drugoj četvrtini u kojoj vratari još nisu vadili loptu iz svoje mreže.

PRVA ČETVRTINA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4:3 Napokon gol Hrvatske. Petković je sjajno prenio loptu do Bušlje koji zakucava iza Šćepanovića na samom kraju napada. Hrvatska je ponovno u vodstvu, a ostala je minuta ove dionice igre. U udarcu se okušao i Sandro Sukno, no samo je silovito uzdrmao okvir gola. Probao je isti igrač iz teške pozicije u samoj završnici, ostaje 4:3.

3:3 Nova sjajna reakcija Crne Gore. Darko Brgulja preko Garcie pogađa mrežu Bijača za crnogorsku seriju 3-0 i izjednačenje rezultata.

3:2 Na Ivovića se odmah nadovezao i Draško Brguljan. Prenost Hrvatske dvije minute do kraja prve četvrtine sada iznosi jedan razlike.

3:1 Prvi pogodak Crne Gore, strijelac je bio Aleksandar Ivović.

3:0 Do kraja prve četvrtine još je ostalo 4:16 minuta, a prednost Hrvatske iznosi 3:0. Strijelac je bio Luka Lončar.

2:0 Sjajan pogodak postigao je Andro Bušlje koji je prebacio suparničkog golmana za povećanje prednosti. Još jedna vrhunska reakcija Bijača na našim vratima.

1:0 Sjajno otvaranje hrvatske reprezentacije, već nakon uvodnih pola minuta prva prednost na našoj strani. Strijelac je bio Anđelo Šetka. Prvu obranu upisao je i Bijač koji je u utakmici protiv Brazila briljirao sa 15 obrana. Neka tako bude i danas.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo